V roce 2007 jsme se dočkali pohádkové komedie jménem Kouzelná romance (Enchanted), která si získala srdce milionů diváků. Amy Adams v ní ztvárnila naivní princeznu Giselle, která se kvůli kouzlům zlé královny Narissy (Susan Sarandon) dostane ze svého kresleného pohádkového světa do světa opravdového. Přesněji do New Yorku 21. století. Tam se seznámí s právníkem Robertem (Patrick Dempsey), přičemž následně se do sebe oba zamilují. Ale však to znáte z Návštěvníků. Giselle je naivňoučká princezna, která zná svět kouzel, spanilých princů a draků. Tudíž spousta věcem v moderním světě nebude vůbec rozumět, což je dobrý základ pro nejrůznější vtipné situace. Princeznu se také vydá hledat její zaslíbený princ, který bude v New Yorku čelit podobnému problému.

Pokud se vám snímek líbil (případně vašim dětem), tak už možná víte, že Disney připravuje dlouho očekávané pokračování, přičemž nedávno z něho konečně vyšla vůbec první fotka. Podívat se ni můžete níže. 

Druhý díl se bude tentokrát jmenovat Disenchanted, přičemž se má odehrávat 10 let po událostech jedničky. Giselle a Robert se mezitím přestěhovali do Pittsburghu, kde také vychovávají jejich dceru Morgan, kterou ztvární Gabriella Baldacchino. Detaily o samotném ději zatím dostupné nejsou, ale hlavní zápornou roli se vší pravděpodobností tentokrát ztvární Maya Rudolph, která si zahraje postavu jménem Malvina Monroe. Je to právě ona, kdo na fotce stojí vedle Giselle. Děj má ale souviset s jistým kouzelným přáním, které Giselle učiní, ovšem nakonec se obrátí proti ní. Následně tak bude muset zachraňovat celou svou rodinu. Čeká nás každopádně opět spousta humoru, nějaká ta romance a mnoho nových písniček.

Druhý díl byl původně oznámen už v roce 2010, přičemž natočit ho měla režisérka Anne Fletcher. Jelikož ale tvůrci nebyli schopni pro pokračování vymyslet dostatečně kvalitní příběh, nakonec šel celý projekt k ledu. Z toho se dostal až v roce 2020, kdy Disney oznámil, že druhý díl je znovu ve výrobě.

O režii filmu se nakonec postaral Adam Shankman, tvůrce snímků jako Dlouhá cesta, Hairspray a Pohádky na dobrou noc. O scénář se postarali Brigitte HalesRichard LaGraveneseScott Neustadter a Michael H. Weber.

Snímek by se měl na Disney+ objevit 24. 11. 2022.