Český nakladatelský dům Grada vydal pod svojí značkou Cosmopolis nový young adult fantasy román, který potěší hlavně mladší milovníky kouzelných světů a draků. Kniha Dračí dcera je důkazem toho, že sociální postavení nic neznamená. Zvlášť, když jste vyvolený.

Román Dračí dcera (Dragon Daughter) napsala v roce 2018 britská autorka Liz Flanagan, jež se ve světě proslavila hlavně mysteriózním románem Eden Summer. Dragon Daughter a navazující román Rise of the Shadow Dragon ale dopadly mezi čtenáři ještě lépe, čemuž napovídají i stovky pozitivních recenzí na portálu Goodreads.

Liz Flanagan se při psaní Dračí dcery nechala inspirovat velkou řadou již existujících fantasy příběhů a také reálnými zvířaty. Největší inspirací je ale bezpochyby klasická pohádka Popelka nebo také série Odkaz Dračích jezdců amerického spisovatele Christophera Paoliniho. Nikoho tak jistě nepřekvapí, že hlavní hrdinkou je osoba s nízkým sociálním postavením.

Kniha sleduje životní příběh mladé služebné Milly, která se shodou nepříjemných událostí stane svědkyní vraždy. A celá situace ji samozřejmě změní život k nepoznání. Z Milly se totiž stane nejen opatrovnice posledních čtyř dračích vajec, ale také první dračí jezdkyně nové éry. „Jenže vládce ostrovního města Arcosi je odhodlán existenci magických tvorů za každou cenu utajit. Dívka se rázem ocitá v centru mocenských bojů o samou duši Arcosi a jeho obyvatel.“

Městem zuří nepokoje. Staří Arcosané se vracejí a dožadují se svých práv. Přinesou draci spásu, nebo plameny? A kdo je vlastně Milla – dívka bez minulosti a rodiny?“

Jak jsme již naznačili v úvodu, české vydání románu Dračí dcera s překladem Karoliny Medkové již vyšlo. Zakoupit ho můžete na webových stránkách nakladatele a také u všech větších knihkupců.