Obsah na této stránce není vhodný pro osoby mladší 18 let

Pro přístup do této sekce musíte být starší 18 let.

Jsem starší 18 let Nejsem starší 18 let

Ester Janečková ostře zkritizovala neprofesionalitu Daniely Písařovicové. Kvůli LGBTQ komunitě

Ester Janečková ostře zkritizovala neprofesionalitu Daniely Písařovicové. Kvůli LGBTQ komunitě Zdroj: Profimedia

Kolem Daniely Písařovicové je v současnosti velmi rušno. A to nejen kvůli vztahu s Ondřejem Brzobohatým. Za neprofesionální přístup během rozhovoru s ředitelem organizace Jsme fér Czeslawem Walekem pro DVTV ji veřejně zkritizovala její moderátorská kolegyně Ester Janečková.

Téma LGBTQ je pro moderátorku Pošty pro tebe a Sama doma a patronku poradny S barvou ven Ester Janečkovou velmi osobní záležitostí. Nejen proto, že její sestra je lesbička a bydlí s partnerkou. Ale zejména proto, že v roce 2014 si vzal život její synovec Filip, protože byl gay.

Ester Janečková usiluje o to, aby homosexuálové měli v tuzemsku stejná práva jako heterosexuálové. Z toho důvodu si s potěšením na DVTV pustila rozhovor s Czeslawem Walekem, který vedla Daniela Písařovicová. Czeslav Walek je ředitelem organizace Jsme fér, která mimo jiné usiluje o manželství pro všechny.

Czeslaw Walek @ches37 byl včera hostem v DVTV. Měla jsem velikou radost, že dostane prostor v mediích právě na Mezinárodní den boje proti homofobii a transfobii. Hnutí @jsmefer, jehož je Czeslaw ředitelem, usiluje o manželství pro všechny. A já s nimi usiluju o totéž. Nevidím totiž rozdíl ve vztahu muže a ženy, dvou mužů, dvou žen. Považuju za naprosto samozřejmé a fér, aby měli stejná práva, stejnou podporu společnosti. Je to velmi důležité po právní stránce, ale také po mentální, psychické, vztahové,” rozepsala se na svém Instagramu Ester Janečková.

Podle oblíbené moderátorky pořadu Pošta pro tebe však Daniela Písařovicová rozhovor s Czeslawem Walekem nezvládla a chovala se velmi neprofesionálně až útočně. Jak Ester Janečková uvedla na Instagramu, tento rozhovor pro ni byl velkým zklamáním.

“Hodně jsem zvažovala, jestli to tady napsat, ale jsem velmi zklamaná z toho, jakým způsobem @danielapisarovicova vedla rozhovor. Vím, že je velmi náročné být nestranná. Ale Ty jsi, Danielo, byla velmi útočná. Jakoby měla Tvoje větší sympatie Jana Jochová, která se už po několikáté totálně odkopala právě u Vás při rozhovoru s @veselovsky_m 13.5., než Czeslaw… Ještě nikdy jsem nevyužila sociální sítě k jakékoliv osobní konfrontaci. Ale tohle se mě natolik osobně dotklo, že se tomu neubráním. Vím totiž, že si ten rozhovor pustí mladí lidi, kteří jsou velmi citliví na jakýkoliv odsudek. Ostatně mluvil o nich v rozhovoru Czeslaw… A já jsem ten odsudek v Tvém projevu, Danielo, bohužel intenzivně cítila. Je mi to moc líto… Díky, Czeslawe, byl jsi statečný,” vyjádřila se upřímně Ester Janečková.

A co Daniela Písařovicová? Ta zatím na kritiku své kolegyně z moderátorské branže nikterak nezareagovala.

Zdroj:  Instagram.com/esterjaneckova

Autor:
Publikováno: 20. 5. 2022 12:34 Nahlásit obsah