[Odpolední zprávy] • Lidé chtějí, aby se jim za cvičení v metaverse platilo kryptoměnami • a další články

5
(1)
Michaela Nocarová
Michaela Nocarová
Už od mala mě táhla technika a sci-fi. Studium IT mě dotáhlo až do světa kryptoměn, kde se pohybuji od roku 2014. Od té doby jsem se toho naučila již mnoho. A stále se mám co učit. Nejvíc mě na nich fascinuje, že spojují tolik světů dohromady a možnost svobodné volby. Bez hranic.

Vítejte u dnešního přehledu kryptozpráv:

TRHY

Trh s kryptoměnami se již několik měsíců nenachází v býčím stavu, ale minulý týden se situace ještě zhoršila, když se BTC v jednu chvíli propadl o 15 000 USD na nejnižší pozici od prosince 2020 na hodnotu 25 300 USD.

O několik dní později se aktivum vzpamatovalo a nakrátko překročilo 31 000 USD. To však trvalo jen krátce, protože se na scénu vrátili medvědi a opět jej vyhnali na jih. Bitcoin tak strávil většinu následujících několik dní pod úrovní 30 000 USD.

Včera dokonce klesl na 28 500 USD, a to v návaznosti na zprávy o masivním ukládání množství BTC na burzy. Nicméně býci v tomto okamžiku zesílili a obrátili trajektorii bitcoinu. Během několika hodin se aktivum vyšplhalo nad 30 000 USD a přiblížilo se 31 000 USD. Přestože tam bitcoin neuspěl, stále se obchoduje nad 30 000 USD.

Ethereum během poslední korekce také poměrně silně utrpělo a během několika dní se propadlo z 3 000 USD na 1 700 USD. Podobně jako BTC se tehdy odrazilo a po několika dnech získalo zpět 2 000 USD. [1]

Technická analýza: BTC/USD – Longy už nestoupají, sentiment stagnuje, jak dlouho budeme na místě?

Kryptoměny

Brazilský kryptoobchodník chce, aby mu Binance vrátila 6,7 miliardy SHIB

Kryptoinvestor do SHIB podal žalobu na přední kryptoburzu Binance ve snaze přimět ji, aby mu vrátila 6,7 miliardy SHIB, o které přišel poté, co byl hacknut. Podle místního zpravodajství o kryptoměnách Livecoins byl brazilský obchodník hacknut již v prosinci 2021, V té době měl 22,7 miliardy SHIB (nyní hodnota přes 271 000 USD) uschováno na MetaMask. Byl hacknut, ale neprozradil, jak k incidentu došlo.

Pomocí analýzy blockchainu Etherea obchodník zjistil, že 6,7 miliardy jeho SHIB bylo přesunuto na přední kryptoburzu Binance. Obchodník rychle kontaktoval tým podpory platformy ve snaze přimět ji k zablokování prostředků, aby mohly být vráceny.

Tým podpory burzy Binance zdánlivě souhlasil s uzamčením účtu, ale žádné prostředky nebyly vráceny, což obchodníka přimělo k podání žaloby na burzu Binance, aby mohl 6,7 miliardy SHIB získat zpět. [2a]

Lidé chtějí, aby se jim za cvičení v metaverse platilo kryptoměnami

Nový průzkum zjistil, že více než 80 % lidí by bylo motivováno k většímu množství fyzického cvičení, kdyby za své úsilí dostali zaplaceno kryptoměnou. Průzkum, který provedl fitness web FitRated, se ptal 1001 Američanů na jejich názory na fitness technologie související s blockchainem.

Průzkum zjistil, že neuvěřitelných 40 % lidí by bylo ochotno zrušit své současné členství ve fyzické posilovně kvůli členství v metaverse a že 81 % respondentů by bylo více motivováno k udržování kondice, kdyby byli motivováni platbami v kryptoměnách.

Dříve studie provedená Národním úřadem pro ekonomický výzkum dospěla k závěru, že samotné peníze by k motivaci chodit do posilovny nestačily. Podle průzkumu společnosti FitRated by však finanční pobídky založené na blockchainu mohly tento trik splnit. 63 % lidí se shodlo na tom, že motivace k fitness je “hlavním přínosem” technologie blockchain. [2b]

Banky, burzy, firmy

Commonwealth Bank odložila zkoušku obchodování s kryptoměnami k ledu

Australská centrální banka (Commonwealth Bank of Australia, CBA) odložila své plány na druhý pilotní program kryptoobchodních služeb na neurčito a odřízla přístup těm, kteří se účastnili prvního kola testování.

Generální ředitel Matt Comyn na úterním brífinku banky uvedl, že stále čeká na vyjasnění ze strany regulátorů. Uvedl také, že “velmi úzce spolupracuje s řadou regulačních orgánů”. Comyn také uvedl, že již probíhá posuzování žádosti ministerstva financí o tento program, ale nesdělil žádný předpokládaný časový harmonogram jejího dokončení.

Řekl, že divoká volatilita z minulého týdne vypadala, že podporuje potřebu prodlouženého odkladu, i když druhý pilotní program byl již uložen k ledu v dubnu poté, co finanční regulátoři váhali ohledně poskytnutí snadného přístupu běžných uživatelů bank na kryptografické. Australská komise pro cenné papíry a investice (ASIC) vznesla námitky proti službám CBA s odůvodněním, že chybí ochrana spotřebitele. [3a]

CBDC, Regulace

Republikáni ve Sněmovně reprezentantů žádají v dopise Fedu o další analýzu možného CBDC v USA

Republikánští členové Výboru pro finanční služby Sněmovny reprezentantů USA zaslali dopis předsedovi Federálního rezervního systému Jerome Powellovi, v němž nastínili úkoly, které považují za nejvýznamnější na cestě k digitální měně centrální banky (CBDC).

Fed v lednu letošního roku vydal diskusní dokument o možném digitálním dolaru.

V tomto dokumentu Fed uvedl klady a zápory CBDC a vyzval veřejnost, aby se vyjádřila k otevření diskuse o tom, jak by CBDC mohl zlepšit domácí platební systém. Nyní zákonodárci žádají Fed, aby se zabýval těmi částmi finančního systému, které by CBDC mohl zlepšit.

Zákonodárci požádali Fed, aby rozeznal neefektivity v americkém platebním systému a prozkoumal, zda by je CBDC zmírnil. [4a]

Čchung-čching hlásí v debutovém měsíci objem obchodů s digitálními jüany 43 milionů USD

Čínská jihozápadní obec Čchung-čching zaznamenala k 15. květnu celkový objem obchodů s digitálními jüany ve výši 288 milionů jüanů (43 milionů USD) v rámci 1,576 milionu transakcí, informovala místní pobočka Čínské lidové banky na čtvrteční tiskové konferenci.

Čchung-čching je zhruba stejně velký jako Rakousko a v roce 2020 bude mít více než 32 milionů obyvatel. V Čchung-čchingu bylo otevřeno přibližně 1,1 milionu digitálních jüanových peněženek, přičemž počet peněženek pro fyzické osoby dosáhl 1,06 milionu a počet kooperativních peněženek pro obchodní transakce 42 400, uvedla pobočka PBoC v Čchung-čchingu.

Průměrná transakce v digitálních jüanech neboli e-CNY v Čchung-čchingu činila 182 jüanů, což v Číně stačí na nákup nejméně čtyř jídel Big Mac. [4b]

Zablokování převodu NFT singapurským soudem testuje právní dohled

Soudní spor týkající se zástavního práva na nezaměnitelný token (NFT), který se vede v Singapuru, může mít podle odborníků celosvětové důsledky, pokud jde o určení dohledu, který mají právní instituce nad digitálními aktivy.

V rozhodnutí zveřejněném v pondělí singapurský vrchní soud uvalil na NFT majetkové zástavní právo, které je celosvětově vymahatelné. Čestný soudce Lee Seiu Kin zablokoval jakýkoli potenciální prodej a převod vlastnictví NFT #2162 Bored Ape Yacht Club (BAYC) – v odhadované hodnotě 500 000 USD. Žalovaný, v soudních dokumentech označený jako “chefpierre”, má právo reagovat.

Rozhodnutí přichází v době, kdy se soudy po celém světě potýkají se žalobami v relativně nově vznikajícím odvětví, kterému se daří v prostředí nízkých úrokových sazeb. Podle zprávy State of the NFT Market společnosti Forkast dosáhl v roce 2021 celosvětový prodej NFT 18,5 miliardy USD, což je 570krát více než v předchozím roce. Partner zprávy, společnost CryptoSlam, očekává, že prodeje NFT v roce 2022 překročí 30 miliard USD. [4c]

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hlasujících 1

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
1 Komentář
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
FC Slaboj Višněhrad

Lidé chtějí, aby se jim za cvičení v metaverse platilo kryptoměnami. A jiní se už teď živí hraním Axie Infinity a ani jim to nepřijde divné. To už snad musí být něco jako finanční autismus, nebo nevím… WTF, OMG, LOL :-D.

spot_img