K přechodu Etherea na PoS by mělo dojít v srpnu

3
(2)
Denisa Ogurcakova
Denisa Ogurcakova
Kryptoměny mi vždy přišly zajímavé a svět blockchainu doslova fascinující, proto jsem se o tomto tématu chtěla dozvědět více a zapojila se do týmu kryptomagazínu.

Dlouho očekávaná migrace Etherea na konsensuální mechanismus proof-of-stake (PoS), jež je stále posouvána, může přijít už v srpnu. 

Preston Van Loon, hlavní vývojář sítě Ethereum, řekl účastníkům konference Permissionless, že k přechodu, známému jako The Merge, dojde již někdy v srpnu za předpokladu, že vše půjde podle plánu.

Van Loon řekl 5000 účastníkům, že tým se snaží provést přechod dříve, než takzvaná „náročná bomba obtížnosti“ degraduje síť.

Tento sentiment zopakoval i jeho kolega, výzkumník Etherea, Justin Drake, když prohlásil, že zajištění rychlého sloučení je nejvyšší prioritou.

„Bomba obtížnosti“ označuje program zakódovaný do blockchainu Ethereum, který záměrně zpomaluje síť. Byl navržen tak, aby podpořil přechod na PoS tím, že ztíží těžařům zůstat v řetězci proof-of-work (PoW) po The Merge.

Původní plán vycházel na červen

Dne 11. dubna vývojář Etherea Tim Beiko oznámil, že The Merge bylo opět odloženo. Navzdory úspěšnému „testu stínové vidlice“ Beiko řekl, že The Merge nebude v červnu implementován, jak se očekávalo. Podle Beika musí vývojáři jednat rychle, aby se vyhnuli bombě na obtížnost, jinak budou muset zavést další aktualizaci, která bombu odloží:

“Pokud si vývojáři klientů nemyslí, že mohou nasadit The Merge na mainnet dříve, než se časy blokování příliš zpomalí, bude nutné to znovu odložit.”

Opětovné zavázání k časové ose přichází v návaznosti na zprávy tohoto týdne, že síť Ethereum zaznamená „obrovský milník testování“, přičemž sloučení Ropsten testnetu Merge bude provedeno 8. června.

Závěr

Pokud bude The Merge úspěšně implementováno v srpnu, konečným mezníkem na plánu bude upgrade sharded chains, který má být spuštěn na začátku roku 2023. Do té doby však bude síť i nadále využívat vrstvu 2. sítě jako Polygon a Optimism, aby zvládla škálovatelnost a vysoké objemy transakcí.

Máte-li jakýkoli dotaz týkající se kryptoměn, neváhejte se přidat do naší diskuzní skupiny na Facebooku. Nezapomeňte se také připojit na náš oficiální discord server KRYPTOMAGAZIN CZ.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 3 / 5. Počet hlasujících 2

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
3 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
MitO
Hodnocení článku :
     

Nevěřím tomu 😀 záleží v kterém roce.

Lhts

To jsme dva 😀

Kenny

Dulezite je to slovni spojeni “melo by” 🙂 Kdyz se podivam do kristalove koule tak tam vidim “opet odlozeno” 😀

spot_img