V Paralelní Polis právě začíná legendární Pizza Day event

5
(3)
Dariusz Matuszyński
Dariusz Matuszyński
Jsem zakladatelem portálu Kryptomagazin.cz, o kryptoměnách na české scéně nebylo prakticky nic, a tak jsem se rozhodl to napravit. Mám rád myšlenku decentralizace, trochu toho cypherpunku a kryptoanarchie. Krypto odvětví je můj svět, kde se denně pohybuji a pracuji, nemohu to tedy již nazvat koníčkem nebo zálibou. Rád vás na vašem kryptomagazínu vždy uvítám :)

Legendární bitcoinová transakce pizzy představuje důležitý okamžik v historii digitálních peněz. Je tomu 12 let, co Bitcoin vstoupil do světa platebních sítí, začal být používán za fyzické zboží a otevřel brány pro vytvoření globální paralelní ekonomiky.

Od té doby zažíváme v tomto novém finančním světě spíše exponenciální růst. Z malé komunity cypherpunkerů a hackerů vyrostl bitcoin ve fenomén.

Proč Pizza Day v Paralelní Polis

Paralelní Polis si získala sympatie mnoha předních jmen v tuzemsku i ve světě, pro dnešní Pizza Day si připravila dokonce dva pódia, která budou poctěny přítomností bitcoinových OG jako

  • Amir Taaki – vývojář, kryptoanarchista a otec procesu BIP;
  • Sergej Kotliar, generální ředitel a zakladatel Bitrefill, jednoho z nejoblíbenějších míst, kde lidé utrácejí své bitcoiny.
  • Joerg Platzer, zakladatel legendárního room 77 – podnik přijímající bitcoiny již v roce 2011.
  • Mário Havel, hacker a výzkumník se který se zaměřil na to, aby byl kryptoekosystém více efektivní a anonymní.

„Konference Pizza Day má za cíl přemostit atmosféru počátků bitcoinu až po současnost vytvořením otevřeného prostoru pro diskusi a inspiraci bez politických či ekonomických
dogmat.

Oficiální web: https://www.pizzaday.cz/

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hlasujících 3

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img