Vy ještě nemáte robota na vysávání? Jak vám dokáže pomoci?

Vy ještě nemáte robota na vysávání? Jak vám dokáže pomoci?
Robotické vysavače zažívají velký boom. V tomto článku si vysvětlíme, proč na ně jejich vlastníci nedají dopustit a proč byste se měli odhodlat a koupit si svůj vlastní.

Důvodů k nákupu robotického vysavače je vskutku mnoho. U starších lidí nebo při rekonvalescenci po úrazu jsou kromě paní na úklid asi jedinou možností, jak doma udržet podlahy čisté. Využijete je ale i v případě, že jste fyzicky naprosto fit: 

K úklidu nemusíte být doma

Mít ve svém životě robotický vysavač znamená, že se už nikdy nemusíte obávat, že byste si kvůli vysávání ukrajovali kousky svého volného času. Lze je naprogramovat tak, aby prováděly svou činnost v době, kdy nejste doma nebo například v noci a vy tak vstáváte do uklizeného bytu. Pokud si navíc pořídíte robotický vysavač s funkcí mopu, nemusíte se o podlahy starat vůbec

Žádné starosti s dobíjením

Ano, tyto vysavače se na konci každého úklidového cyklu vracejí do své dokovací stanice, kde se dobíjejí. Pokud je jejich nabíjecí stanice připojena k síti, nemusíte se nikdy obávat vybitých baterií. Některé modely dokonce samy zastaví úklid a vrátí se do dokovací stanice, pokud detekují vybitou baterii.

Robotické vysavače mají vestavěné senzory, zdroj: mustione / Shutterstock

Jsou flexibilní ohledně typů čištěných povrchů

Víte, jak vždy upravujete nastavení svého běžného vysavače, když přecházíte z místnosti do místnosti a setkáváte se s tvrdými podlahami, koberci s nízkým vlasem a tlustšími koberci? Robotické vysavače jsou navrženy tak, aby si s tím poradily za chodu díky svým senzorům, které detekují změny povrchů podlah. Můžete je nechat běžet po celém domě a ony si se změnami povrchu hravě poradí.

Zabudované senzory detekují nečistoty pro bodové čištění

Robotické vysavače mají vestavěné senzory, které dokáží rozpoznat, které oblasti vašeho domova potřebují další práci, a provedou další přejezdy. Oblasti s vysokým provozem, jako jsou chodby, vchody, technické místnosti a dětské pokoje, dostanou zvláštní pozornost, kterou potřebují k udržení čistoty.

Uklidí i tam, kam byste se vy dostávali jen obtížně

Ani s těmi nejlepšími běžnými vysavači není možné vtěsnat se až pod postele, do rohů a zvláštních míst a pod hrany skříněk. Robotické vysavače se dostanou až ke stěně a v honbě za prachovými zrníčky bez problému vjedou pod nábytek. Navíc vysávají různými směry, úklid je proto důkladnější.

Uklidí i tam, kam byste se vy dostávali jen obtížně, zdroj: Olga Miltsova / Shutterstock

Připojení k domácí síti Wi-Fi

Robotické vysavače prošly vývojem. Mnohé z nich se nyní mohou připojit k domácí Wi-Fi a být propojeny s vaším chytrým telefonem nebo tabletem. Díky tomu můžete robotický vysavač ovládat ze svého zařízení. Potřebujete rychle zamést, než přijdete domů? Stačí vytáhnout telefon a dát vysavači vědět!

Bezdrátové provedení

Problémem vysavačů se šňůrami je, že mohou způsobit spoustu potíží při jejich přenášení z místnosti do místnosti. A hlavně může dojít k nehodám, když se šňůry zamotají a lidé o ně zakopnou a spadnou. S robotickým vysavačem se ničeho z výše uvedeného nemusíte obávat. Všechny podlahy budete mít uklizené, aniž byste museli přístroj neustále zapojovat a odpojovat od sítě.

Zdroje článku: