Další elektrický Harley, Bentley chce porazit Rimac a Volkswagen ID. Buzz má cenu

fNews #175
Další elektrický Harley, Bentley chce porazit Rimac a Volkswagen ID. Buzz má cenu
Fotografie: Bentley
  • Harley-Davidson ukázal podobu své další elektrické motorky
  • Bentley chystá elektrický sporťák rychlejší než Rimac Nevera
  • Volkswagen ID. Buzz dostal německou cenu

Vítejte u 175. dílu fNews, ve kterém jako každý týden shrneme nejzajímavější novinky z elektromobility. Tentokrát to bude o nové elektrické motorce Harley-Davidson, elektrickém hypersportu Bentley a ceně Volkswagenu ID. Buzz.

fNews #175 – Další elektrický Harley, Bentley chce porazit Rimac a Volkswagen ID. Buzz má cenu

Podcast v audio formě

Začneme u elektrických motorek, konkrétně legendární značky Harley-Davidson. Ta po špičkovém modelu LiveWire představila druhý elektrický motocykl, který má sice nižší výkon, ale zároveň je lehčí i obratnější. Novinka nese označení LiveWire Del Mar, nabídne výkon 80 koní a váží 190 kg. Ve městě má přitom na jedno nabití ujet kolem 160 kilometrů a zrychlení z 0 na 96 km/h je otázkou 3,5 sekundy, což vůbec nezní špatně.

Z Ameriky se přesuneme do Velké Británie k Bentley. Tato prestižní automobilka totiž slibuje sportovní elektrické coupé, které by se mělo z klidu na 96 km, čímž by porazilo i hypersport Rimac Nevera. Opravdu se něco takového může Bentley podařit?

Zakončíme naopak u praktičtějšího elektromobilu. Volkswagen totiž zveřejnil cenu největšího elektromobilu na platformě MEB – modelu ID. Buzz. Zatím jen Německou, protože český předprodej začne pravděpodobně až začátkem léta. Osobní verze ID. Buzz Pro začíná na ceně v přepočtu přibližně 1,6 milionu korun a užitková s označením Cargo je pak o 300 tisíc korun levnější. Jde o ceny bez DPH, takže pokud by cena bez DPH byla v Česku podobná, celková cena osobní verze by atakovala 2 miliony a nákladní by byla nad hranicí jednoho a půl milionu.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze