Tři řidiči začali současně předjíždět kamiony, ale ani jeden z nich se nepodíval do zrcátka. Kamera natočila, jak to celé dopadlo

Pokud jste držitelem řidičského oprávnění a pravidelně řídíte, můžete se setkat s netypickým chováním ostatních řidičů. Občas totiž jiní šoféři nedávají pozor.

i Zdroj fotografie: Se souhlasem Polscy Kierowcy
                   

Pokud pravidelně sledujete zprávy, jste účastníkem silničního provozu a vyhledáváte si informace o provozu, můžete si všimnout, že každý den vznikne na silnicích mnoho dopravních nehod. Ať už jsou důvody jejich vzniku jakékoliv, lidé by se měli zamyslet nad tím, že je potřeba být při řízení opatrnější, dávat větší pozor a plně se věnovat této aktivitě. Tito tři řidiči však udělali obrovskou chybu a chybělo velice málo a mohla vzniknout velká dopravní nehoda.

Využívání zrcátek na autě

Každý řidič by měl již z autoškoly vědět, že je potřeba využívat zrcátka na autě i v něm. Ta musí být primárně správně nastavena. Jakmile sedíte na místě řidiče, musíte vidět do všech zrcátek, aniž byste museli pohnout hlavou. Využijete je vždy a při každé jízdě. Většina řidičů však stále zapomíná na jejich používání a velice často kvůli tomu ohrozí ostatní řidiče nebo dokonce způsobí dopravní nehodu.

Řidiči ohrozili plynulost provozu

Lidé, kteří se nedívají do zpětných zrcátek velice často způsobí dopravní nehodu hlavně při předjíždění. Podobně tomu bylo i v tomto případě, kdy se tři řidiči rozhodli předjíždět současně a ani jeden se nepodíval do zpětného zrcátka. Nejprve začal předjíždět řidič, který měl na palubě kameru a díky tomu byla celá situace zaznamenána. Jakmile se vydal do levého pruhu, kterým chtěl předjíždět, projela okolo něj Audi, která začala předjíždět jako první. Následně se před něj při předjíždění zařadil Seat, jehož řidič se také nepřesvědčil pohledem do zrcátka.

Na Audi i na vozidle, v němž byla umístěna kamera, vznikla malá škoda. Při tom, jak se tato dvě vozidla míjela, došlo u obou k poškození zrcátek. Toto poškození však není nijak veliké ani nákladné a všichni 3 řidiči by si měli uvědomit, k čemu mohlo dojít. Tato situace by měla být poučením pro všechny ostatní řidiče, kteří si nedávají při cestování pozor a nepoužívají zrcátka.

Jaký trest byste dali řidičům, jež se nedívají do zrcátek?

Diskuze Vstoupit do diskuze
58 lidí právě čte
Autor článku

Michal Šimunek

Zobrazit další články