Od udělování letošních Oscarů uběhly už téměř dva měsíce, mnoho lidí však o ceremoniálu dodnes mluví. Ale nikoliv kvůli vítězným snímkům, spíše kvůli facce, kterou Will Smith uštědřil Chrisu Rockovi za to, že zažertoval na účet jeho ženy. Smith však za to nesl velice nemilé následky. I přestože se sám a dobrovolně vzdal svého členství v Akademii, byl mu udělen trest, kvůli kterému se po dobu deseti let nesmí objevit na žádných akcích, které bude Akademie pořádat. To se samozřejmě týká i dalších oscarových ceremoniálů. Smith bohužel začal přicházet i o některé role. Mnohé fanoušky ale především zabolela informace o tom, že kvůli Smithovi se údajně ruší připravovaný čtvrtý díl legendárních Mizerů, ve kterém měl opět ztvárnit jednu z hlavních rolí.

Pokud však mezi ustarané fanoušky patříte i vy, tak pro vás máme dobrou zprávu. Tom Rothman, jeden z vrchních představitelů studia Sony, prohlásil, že Mizerové 4 jsou stále v plánu. A to i s Willem Smithem. V rozhovoru pro Deadline tak prohlásil následující:

,,Ten film je stále ve vývoji. Za žádné brzdy se nezatahovalo. Stala se velmi nešťastná věc a nemyslím si, že je ode mě na místě ji jakkoliv komentovat. Willa Smitha ale znám mnoho let. A vím, že je to dobrý člověk. Byl to příklad velmi dobrého člověka, který měl před světem velmi špatnou chvíli. Věřím, že jeho omluva a lítost jsou skutečné. A věřím v odpuštění a vykoupení.“

Je navíc logické, že Sony bude chtít v sérii pokračovat i nadále, protože předchozí díl z roku 2020 vydělal z rozpočtu 90 milionů dolarů parádních 426 milionů. Což bylo na dobu pandemie poměrně dost působivé číslo. Navíc lidé od Sony si moc dobře uvědomují, že bez Smitha by zkrátka série ztratila kus své duše.

Bohužel jiné Smithovy projekty už takové štěstí nemají. Herec se měl původně objevit v akčním thrilleru Fast and Loose, ale nakonec k tomu patrně nedojde. Podobně je na tom i pokračování fantasy Bright, nicméně u toho Netflix prohlásil, že Smithova facka není hlavním důvodem zrušení filmu. Reportér Lucas Shaw taktéž informoval o tom, že National Geographic odsunul produkci nového seriálu s Willem Smithem na pozdější datum, rušit se však nebude. Fanoušci herce ale aspoň mají jistotu, že Smith se skutečně vrátí do své ikonické role.