Rizikové financování afrických krypto startupů vzrostlo v roce 2022 jedenáctinásobně

0
(0)
Denisa Ogurcakova
Denisa Ogurcakova
Kryptoměny mi vždy přišly zajímavé a svět blockchainu doslova fascinující, proto jsem se o tomto tématu chtěla dozvědět více a zapojila se do týmu kryptomagazínu.

Africký region pokračuje v přijímání kryptoměn a blockchainu. Podle nové zprávy blockchainové investiční společnosti Crypto Valley Venture Capital (CV VC) a Standard proudilo na kontinent v prvním čtvrtletí roku 2022 více rizikového financování ve srovnání s prvním čtvrtletím roku 2021.

Zpráva s názvem „The African Blockchain Report 2021“ ukazuje, že blockchainové startupy dokázaly v prvním čtvrtletí roku 2022 získat 91 milionů dolarů, což je více než 11krát více, oproti prvnímu čtvrtletí minulého roku.

Kromě toho zpráva také zdůraznila, že ačkoli Afrika ještě nezaznamenala „blockchainové megadohody“, předpovídá, že se zde během 2–3 let objeví, protože do regionu začne proudit více rizikového kapitálu.

Africké země, které získaly nejvíce kapitálu v roce 2021. Zdroj: African Blockchain Report
Africké země, které získaly nejvíce kapitálu v roce 2021. Zdroj: African Blockchain Report

Generální ředitel CV VC pro Afriku Gideon Greaves uvedl, že blockchainové financování v Africe překonalo ostatní formy financování startupů. Výkonný pracovník, který pracuje v rizikovém kapitálu, a který se zaměřuje na investice do blockchainových projektů, poznamenal, že region má příležitost rychleji vstoupit na trhy prostřednictvím blockchainu. Greaves řekl, že:

„Vnímáme tento vývoj jako klíčový faktor umožňující africkým podnikům rychlý vstup na trhy pomocí blockchainu jako katalyzátoru pro budování nových podniků.“

Greaves navíc uvedl, že nedostatek starší infrastruktury v regionu dává blockchainovým startupům výhodu, protože mají příležitost vyplnit prázdnotu rychlými a inovativními technologiemi.

Afrika, přední region pro blockchainové podnikání

Podle výkonného ředitele CV VC je Afrika vybavena správnými nástroji, motivací a populací k vytváření velkých společností, které budou sloužit milionům lidí. Greaves očekává, že se africký kontinent během příštích pěti let stane předním regionem pro „kapitalizaci podnikání pomocí blockchainu“.

Mezitím společnosti rizikového kapitálu nedávno investovaly 23 milionů dolarů do spuštění platformy pro směnu kryptoměn s názvem MARA. Burza zpočátku zahájí své operace v Keni a Nigérii, aby poskytla jednoduchý způsob obchodování s kryptoměnami.

Minulý měsíc zpráva také ukázala, že nedostatek infrastruktury finančních služeb v Nigérii posílil vlastnictví kryptoměn v zemi. Studie také zdůraznila, že občané země začali používat kryptoměny jako svou alternativu pro ukládání a převod aktiv.

Závěr

Mnoho afrických zemí stále bojuje s velmi vysokou inflací a špatným přístupem k finančním službám. Z toho důvodu zde přijetí kryptoměn roste nejvíce na světě. Například v minulém roce vzrostlo používání kryptoměn na tomto kontinentě o více než 2 500 %.

Máte-li jakýkoli dotaz týkající se kryptoměn, neváhejte se přidat do naší diskuzní skupiny na Facebooku. Nezapomeňte se také připojit na náš oficiální discord server KRYPTOMAGAZIN CZ.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img