Rogers: Lituji, že jsem nebyl mezi prvními investory do kryptoměn

5
(4)
Michal Fortýn
Michal Fortýn
Jsem kryptoměnový nadšenec a redaktor, působící na portálu kryptomagazin.cz, rád pracuji s novými technologiemi. Jako gamer rád sleduji herní scénu a zajímám se o propojení herního světa s tím kryptoměnovým. #memelord

Americký investor a jeden ze spoluzakladatelů Soros Fund Management, Jim Rogers, před nedávnem poskytl rozhovor pro Economic Times. V rozhovoru litoval toho, že není mezi prvními investory do kryptoměn. Co dalšího americký investor prohlásil?

Jim Rogers a změna názoru na kryptoměny

Americký investor Jim Rogers před nedávnem vystoupil v rozhovoru pro Economic Times, kde litoval toho, že nekoupil nejdůležitější kryptoměnu světa před více než deseti lety, kdy se její hodnota pohybovala okolo jednoho amerického dolaru.

V rozhovoru uvedl, že současný finanční systém bude mít v příštích deseti letech vážné problémy. Rogers v rozhovoru také řekl, že bitcoin by podle odborníků mohl sloužit jako inflační zajištění a vhodný investiční nástroj podobný drahým kovům.

“Nevlastním žádnou kryptoměnu. Přál bych si, abych si koupil bitcoiny za 1 USD. Nemám velkou důvěru v budoucnost vládních kryptoměn (CBDC), protože všechny vlády pracují na ukládání peněz do počítače. Budou to jejich peníze, nebudou to peníze, které budou konkurovat vládním penězům. Jsem optimistický ohledně kryptoměn.”

Jim Rogers se v rozhovoru týkajícího se kryptoměn či drahých kovů věnoval také digitální měně vydané centrální bankou (CBDC). V rozhovoru například poznamenal, že CBDC budou mít zcela jiný účel a budou využívány převážně ke sledování transakcí obyvatel.

Zatímco v nedávném rozhovoru přední kryptoměnu chválil, ještě před pár lety byl vůči bitcoinu velmi skeptický. Před dvěma lety dokonce prohlásil, že cena bitcoinu míří k nule. Aktuálně však zastává pozitivní názor.

V době psaní článku se cena BTC pohybuje okolo 30 505 USD dle KMC.

Závěr

Jim Rogers se nyní může řadit mezi další významné osobnosti ze světa financí, kteří změnily názor na kryptoměny. Podobných investorů, původně skeptických k bitcoinu, nadále přibývá. Co si o tom myslíte vy?

Celý rozhovor pro Economic Times si můžete přečíst pod přiloženým odkazem ZDE. [1]

Máte-li jakýkoli dotaz týkající se kryptoměn, neváhejte se přidat do naší diskuzní skupiny na Facebooku. Pro více informací se nezapomeňte také přidat na náš oficiální discord server KRYPTOMAGAZIN CZ, kde na vás čeká další zajímavý obsah.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hlasujících 4

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img