ANO: Zkušení politici se budou ucházet o hlasy voličů ve všech bývalých okresních městech Vysočiny

24.05.2022 9:09 | Tisková zpráva

Silný tým a známá a především zkušená jména, tak budou vypadat kandidátky hnutí ANO 2011 v nadcházejících komunálních volbách na Vysočině.

ANO: Zkušení politici se budou ucházet o hlasy voličů ve všech bývalých okresních městech Vysočiny
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Po zasedání krajského sněmu hnutí ANO 2011 je už jasné, že zkušení politici mimo jiné složí kandidátky ve všech bývalých okresních městech Vysočiny. Do Senátu Parlamentu ČR za jihlavský okrsek navrhují vysočinští zástupci Janu Nagyovou, dříve Mayerovou.

V Jihlavě povede kandidátku bývalý náměstek jihlavského magistrátu a současný městský zastupitel Radek Popelka, ve Žďáře nad Sázavou se bude o hlasy voličů ucházet současná místostarostka Ludmila Řezníčková, v Třebíči mohou lidé prodloužit mandát stávajícímu místostarostovi Miloši Hrůzovi, v Pelhřimově budou moci dát hlas krajské zastupitelce Bohumile Kobrlové a v Havlíčkově Brodě bude lídrem kandidátky současný místostarosta Vladimír Slávka.

„Lídrům přeji silný tým, který je dovede k vítězství. Zároveň všem členům děkuji za pomoc při sestavování jednotlivých kandidátek. Bylo to náročné, ale když se dívám na výsledek, věřím, že jsme zvolili zkušené zástupce, kterým voliči mohou svěřit důvěru,“ uvedl krajský předseda hnutí ANO na Vysočině Martin Kukla s tím, že cílem zástupců hnutí ANO je naslouchat lidem a řešit jejich problémy.

Do Senátu bude kandidovat Jana Nagyová

Krajský sněm hnutí ANO rozhodl, že za jihlavský okrsek bude do Senátu PČR kandidovat Jana Nagyová, matka dvou dětí, která žije v Jihlavě, kandidaturou se vrací do politiky, ze které se před lety kvůli kauze Čapí hnízdo stáhla. „Nesmírně si této nominace vážím. Zvláště pro to, že jí navrhli a rozhodovali o ní lidé, kteří znají jak celou kauzu Čapího hnízda, tak i mě osobně, mou práci a mé názory. Na začátku celé kauzy jsem považovala za správné stáhnout se do vyřešení celého případu z politiky, a to přes mé 100% přesvědčení o tom, že vše, co jsem dělala, bylo v souladu s tehdy platnými pravidly. Přes pět let mně a mým blízkým tato kauza velmi výrazně zasahuje do pracovního i osobního života a konec je přitom bohužel stále v nedohlednu. To je důvod, proč jsem se nakonec rozhodla přijmout nabídku, vrátit se do politiky a kandidovat do Senátu,“ uvedla ke kandidatuře Jana Nagyová.

„Je mi velmi líto, že Janě Nagyové zničila tato kauza život a dodnes bohužel není vůbec nic rozhodnuto. Jde o politickou kauzu, která nemá opodstatnění, a já věřím, že tato slušná žena bude navzdory všemu očištěna, i když zničené dobré jméno a léta stresu se budou napravovat jen stěží,“ uvedl krajský předseda Martin Kukla.

Volby do zastupitelstev obcí a třetiny Senátu PČR (I. kolo) se dle rozhodnutí Prezidenta republiky uskuteční 23. a 24. září 2022.

Anketa

Vadí vám, že Babiš místo jednání sněmovny objížděl Moravu s obytňákem?

hlasovalo: 16229 lidí

Lídři kandidátek přehledně:
Jihlava - Radek Popelka, bývalý náměstek a současný městský zastupitel Jihlavy
Žďár nad Sázavou - Ludmila Řezníčková, místostarostka
Bystřice nad Pernštejnem - Soňa Humpolíčková
Nové Město na Moravě - Libor Černý
Spělkov - Alena Šídlová
Třebíč - Miloš Hrůza, současný místostarosta
Jemnice - Dana Babišová
Budišov - Václav Kosina
Pelhřimov - Bohumila Kobrlová
Humpolec - Alena Šterbová
Počátky - Miroslava Hromasová
Černovice - Pavel László
Havlíčkův Brod - Vladimír Slávka, současný místostarosta
Chotěboř - Marek Holoubek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.