Hlavní obsah

Bývalý kouč hokejové reprezentace Pešán by měl trénovat Lausanne

Bývalý reprezentační kouč Filip Pešán by od příští sezony měl trénovat hokejisty Lausanne ve švýcarské lize. Podle regionálního portálu laRegino i webu hokej.cz se čtyřiačtyřicetiletý kouč dohodl s klubem, jehož spolumajitelem je český olympijský vítěz z Nagana Petr Svoboda, na dvouleté smlouvě.

Foto: Český hokej, Ondřej Kalát

Filip Pešán.

Článek

Avizovaná dohoda Pešána s ambiciózním klubem, který letos slaví sto let od založení, je překvapivá. Svoboda totiž po konci sezony uvedl, že na střídačce bude pokračovat kanadský kouč John Fust, který v Lausanne působí v různých rolích od roku 2018. V posledním ročníku tým pod jeho vedením skončil sedmý v základní části a ve čtvrtfinále play off vypadl s Fribourgem-Gottéronem. Dres Lausanne oblékají i čeští útočníci Jiří Sekáč a Michael Frolík.

Pešán před působením u reprezentace trénoval extraligový Liberec, se kterým získal v roce 2016 titul a poté jej i dvakrát dovedl do finále play off. V květnu 2019 byl jmenován šéftrenérem hokejových reprezentací, od další sezony převzal i seniorský národní tým. Na loňském mistrovství světa v Rize skončili Češi po čtvrtfinálové porážce s Finskem na sedmém místě, v únoru po nevydařených olympijských hrách v Pekingu byl z funkce odvolán. Reprezentace vypadla již v předkole play off se Švýcarskem.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články