metro.cz

Počasí v Praze

12 °C / 19 °C

Úterý 11. června 2024. Svátek má Bruno

INTERNATIONAL PROCESS PLANTS OZNAMUJE NÁKUP ŠPIČKOVÉHO FARMACEUTICKÉHO ZÁVODU SPOLEČNOSTI NOVARTIS V GRIMSBY VE VELKÉ BRITÁNII

  22:01
Princeton Junction (USA) 25. května 2022 (PROTEXT/PRNewswire/ ) -

Společnost International Process Plants (IPP) oznámila, že její dceřiná společnost Humber Industrials Ltd. uzavřela dohodu o koupi závodu na výrobu aktivních farmaceutických látek (active pharmaceutical ingredient, API) o rozloze téměř 70 hektarů a souvisejících aktiv společnosti Novartis UK v Grimsby ve Velké Británii.

"Převod tohoto plně integrovaného závodu na výrobu farmaceutických API nás velice těší. Závod má značnou reakční kapacitu, dobrou infrastrukturní vybavenost a atraktivní polohu, a jsme přesvědčeni, že areál nabízí výhodné možnosti transformace a dalšího využití," uvedl generální ředitel společnosti IPP Ronald Gale. "Vzhledem k současným snahám o on-shoring, který má eliminovat dlouhé dodavatelské řetězce a nejistotu dodávek, vidíme budoucnost tohoto dobře situovaného areálu velmi optimisticky. Přestože o konkrétním budoucím využití areálu bude teprve rozhodnuto, věříme, že spojení jeho možností a našich zkušeností je zárukou úspěchu," dodal Gale.

Farmaceutický závod světové úrovně i rozsahu zahrnuje 46.450 čtverečních metrů zastavěné plochy ve třech samostatných zpracovatelských/výrobních objektech, které obsahují 90 reakčních souprav o celkové kapacitě 900 m3, 17 centrifug, 26 sušicích systémů, tři mlecí systémy, deset systémů pro regeneraci rozpouštědel, moderní laboratoře a kanceláře a dále čističku odpadních vod a přípojky rozvodů páry, elektřiny, vody, technických plynů a zemního plynu. V rámci závazku společnosti IPP snižovat emise uhlíku a zátěž životního prostředí prostřednictvím opětovného využití nevyužívaných aktiv k novému účelu chceme povzbudit průmyslové hráče k dalšímu využití těchto aktiv v areálu i jinde.

"Společnost IPP byla pro transformaci tohoto areálu vybrána díky našim zkušenostem s podobnými projekty, jako je náš oceněný projekt přestavby v Bromborough a další v Liverpoolu a Billinghamu ve Velké Británii. Transformacemi průmyslových areálů se skupina IPP zabývá již více než 40 let a kromě aktivit ve Velké Británii má za sebou desítky dokončených projektů závodů postižených uzavřením areálu v Severní Americe či kontinentální Evropě," uvedl generální ředitel společnosti IPP Europe Tony Field. "Každá z těchto rekonstrukcí nyní představuje pro své nové provozovatele významnou úsporu času a nákladů a zároveň poskytuje místním komunitám pracovní místa a ekonomické hodnoty," dodal.

V závodě společnosti Novartis bude pokračovat výroba do prosince 2022 a po ukončení provozu v průběhu roku 2023 bude areál předán dceřiné společnosti IPP Humber.

O společnosti International Process Plants

Od svého založení v roce 1978 se skupina IPP rozvinula v předního globálního zprostředkovatele příležitostí k rozšiřování a transformaci výroby v oblasti farmacie, speciální chemie, jemné chemie, průmyslové chemie, petrochemie, hnojiv, výroby energie a polymerů. Využíváním existujících kompletních závodů, procesních systémů a výrobního zařízení dostupného okamžitě se zlomkem finančních i časových nákladů na dodání nových aktiv umožňuje společnost IPP udržitelný růst v průmyslu. Disponuje globálním portfoliem 15 kompletních průmyslových areálů určených k transformaci, více než 110 kompletních závodů a více než 15.000 rozsáhlých zařízení a systémů. Pro více informací o společnosti IPP navštivte stránky www.ippe.com.

Kontakt pro média:+1 609 586 8004E: media@ippe.com

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1725247/IPP_Logo.jpg

PROTEXT

Hlavní zprávy

Lidé a herci mají zvyk činy své a svých postav polepšovat, říká herec Josef Bánovec

vydáno 10. června 2024  17:00

Čtyřiadvacetiletý Josef Bánovec patří k nejvýraznějším tvářím nastupující herecké generace. O jeho profesních kvalitách svědčí i fakt, že „stíhá“ herecké...  celý článek

Český lev utrpěl nejbrutálnější zářez přesně před 90 lety. Šlo o víc než fotbal

vydáno 10. června 2024  13:00

Musíme vyhrát. Za každou cenu. Zde v Římě. Právě dnes. S těmito myšlenkami usedal do hlediště domácího finále fotbalového mistrovství světa Benito...  celý článek

Srdce i tichý luxus. Studenti si položili otázku, jak by mohla vypadat plavidla na Vltavě

vydáno 10. června 2024  4:58

Nezatížit Vltavu dalším vizuálním smogem, kterým je již přesycená. To bylo podle studentky Ateliéru průmyslového designu na pražské UMPRUM Dominiky...  celý článek

Komerční sdělení

Strojařina má budoucnost

vydáno 11. června 2024

Baví Tě strojařina? Víme, kdo je ve Zlíně esem!  celý článek