Vědci mohou během pár let přijít s funkčními a levnými jadernými minireaktory – a s podobnou pravděpodobností mohou také na Zemi přistát ufoni. Taková je realistická úvaha nad tím, zda má cenu čekat na to, až se situace na trhu se solárními elektrárnami uklidní a ceny spadnou zase na lidskou úroveň.

Přemýšlení o dodacích lhůtách, cenách a návratnosti je to hlavní, co můžete řešit, když si solární elektrárnu teprve chcete pořídit. Je to oblíbené téma i ve chvíli, kdy s připravenou střechou čekáte, až se sejde dokonalá konstelace: dostupnost potřebného hardwaru, okno v kalendáři instalační firmy a vaše přítomnost. Zrušili byste kvůli elektrárně třeba dovolenou?

Pokud celý seriál Zápisků budoucího solárníka sledujete od počátku, víte, že „naplno“ se pořízení elektrárny věnujeme teprve dva měsíce, i když jsme o ní přemýšleli už dlouho. Od posledního dílu se vlastně nic nezměnilo – nová střecha a hromosvod jsou připravené, realizační firma Solární Systémy za nás podepsala smlouvu o připojení se společností ČEZ Distribuce, čímž došlo k zásadnímu pokroku, a také se spustily stopky.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se