Hlavní obsah

Stále víc Čechů zůstává věrno jen jedné bance

Novinky, bab

Více než polovina (54 procent) českých klientů bank využívá služby jen jedné banky. Za posledních pět let se jejich počet výrazně zvýšil, tehdy řešily své finance ve dvou a více bankách tři pětiny klientů.

Foto: Novinky

Počet bank, které Češi využívají

Článek

Zaměření bank v Česku se v průběhu posledních několika let změnilo. Banky, které se zpočátku soustředily především na oblast plateb, začaly postupně nabízet komplexnější služby včetně hypoték a investic.

Následkem toho klienti přestali mít potřebu řešit své finance a využívat služby u různých bank, mohou tak vše pokrýt pohodlně na jednom místě – v jedné bance.

Ostatně potvrdil to i průzkum agentury Simply5 pro Air Bank, který ukázal, že 54 procent Čechů má jen jednu banku, ve které díky rozšiřující se nabídce služeb vyřeší vše potřebné, a nejsou tak nuceni hledat další finanční ústav.

Kam vložit peníze? Češi mají jasno

Finance

Pět let zpátky využívaly alespoň dvě banky tři pětiny klientů, podle aktuálního průzkumu tak nyní činí už jen 44 procent dotázaných.

Do hlavní banky plyne nejvíc peněz

Zároveň ale rozlišují, kterou z bank považují za svou hlavní. Nejčastěji je jí ta, do které lidem chodí většina příjmů, což zmínila více než třetina lidí, nebo pak ta, v níž provádějí nejvíce transakcí (30 procent).

Pandemie naučila Čechy lépe pracovat s penězi. Více spoří, především pak na důchod

Finance

Za hlavní banku lidé naopak nepovažují tu, kde mají sjednanou hypotéku (dvě procenta), ani tu, kterou osobně nejčastěji navštěvují (tři procenta), a dokonce ani tu, u které jsou vůbec nejdelší dobu (10 procent).

Bankovní mobilita usnadní změnu banky

Již tradičně jsou Češi nejvíce nespokojeni s poplatky, které si banky za své služby účtují, v průzkumu to zmínily tři čtvrtiny klientů. Sedmi z deseti oslovených vadí i přílišná byrokracie, která v mnoha bankách panuje.

Pokud se tak například kvůli nespokojenosti se svou stávající bankou rozhodnou přejít ke konkurenci, mají již téměř deset let možnost využít tzv. Kodex mobility.

Princip služby bankovní mobility spočívá v tom, že nová banka za klienta přestup z druhé banky provede sama. Stačí si u ní založit účet a vyplnit formulář Žádost o změnu banky. Nová banka pak zruší účet u konkurence a převede všechny trvalé příkazy i inkasa. Na klientovi je jen to, aby o změně banky a tím i novém účtu informoval například svého zaměstnavatele, který mu posílá výplatu.

S přestupem k jiné bance se netrapte, nová banka vše zdarma zařídí za vás

Finance

„Zajímavé je, že dnes už lidé tolik nemění svou banku kvůli nespokojenosti s ní, ale spíše kvůli konkrétní potřebě nebo změně své životní situace. Důvodem je to, že se i tradiční velké banky snaží zapracovat na svém přístupu a zlepšovat své služby, protože nové banky na trhu nastolily zcela novou úroveň spokojenosti v bankovnictví,“ doplnil Petr Šmíd z Air Bank.

Anketa

Kolik bank využíváte?
Jen jednu
39,7 %
Dvě a více
58,9 %
Žádnou
1,4 %
Celkem hlasovalo 4393 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám