Vincentka v létě doplní soli a minerály

"Červenka řval a nemohl mluvit," oznámil titulek v iDnes, který komentoval naše vítězství v boji o bronzovou medaili na MS ve Finsku. "To bylo taky gólů viď? Nešlo nás zastavit," pravil s nadšením kapitán naší reprezentace a nejlepší útočník šampionátu Roman Červenka. "Nešáhnete s tím hlasem po vincentce?" otázal se redaktor. "Nevím jestli bude zrovna v kabině. Ale kéž by," odpověděl Červenka. Náš veselý příběh z mistrovství světa se odehrál v oslavné atmosféře mistrovství světa, dá se říci na prahu léta. Vincentka se ukázala opět jako přítel sportovců, přítel všech, kdo dbají o dobrou kondici. Jako nápoj uznávaný a doporučovaný lékaři.

Během letních dní se zvýšenými sportovními a odpočinkovými aktivitami je velmi důležité dodržovat pitný režim a dodávat našemu organismu úbytek solí a celou řadu důležitých minerálů. Takový úbytek je možné doplnit v jediném nápoji a tím je Vincentka. K tomu, abychom nahradili minerály a soli vyloučené pocením při běžné fyzické námaze, stačí denně 0,3 až 0,7 l Vincentky, říká ředitel Vincentky Jan Šumšal. Jaký má být náš pitný režim s Vincentkou? Vincentka funguje jako důležitý doplněk pitného režimu. Nedostatek tekutin může vést k dehydrataci - stavu, kdy už nejsme schopni vykonávat běžné činnosti. Dokonce i mírná dehydratace může způsobit vyčerpání energie a únavu. Zvýšenou pozornost je třeba věnovat dehydrataci dětí, které velmi často pijí nepravidelně nebo málo. Je třeba dávat pozor na nápoje s obsahem kofeinu, které odvodňují. Při lehké dehydrataci, která se projeví vyšší teplotou, zvracením, únavou nebo lehkým průjmem, je prvním krokem vypití 500 – 750 ml tekutin, a to postupně v malých dávkách.

Je třeba zdůraznit, že Vincentka není nápoj na uhašení žízně. Pije se průběžně během celého dne jako významný podpůrný prostředek na doplnění minerálů, solí a stopových prvků.

Obsahem sodíku, draslíku, vápníku, lithia, hořčíku, fluoru a jodu pomáhá obnovit rovnováhu těchto prvků v organismu. Jednou z velkých výhod Vincentky je její osmolarita. Osmotickým tlakem 634,7 kPa se Vincentka blíží osmolaritě lidské krve a vnitrobuněčných tekutin, právě proto je tak účinná při vstřebávání. Osmolarita udává, kolik je v litru vody osmotických částic, což jsou v případu sportu a zvýšené námahy dobře známé látky obsažené např. v iontovém nápoji – tedy sacharidy a ionty protikřečových minerálů.

Vincentka je vlastně iontový koktejl. Obsahem minerálů pomáhá nejenom obnovit rovnováhu těchto prvků v organismu, ale také regenerovat vnitřní prostředí při velkých ztrátách potu. Vincentka je vhodná také jako letní přírodní doplněk výživy nejenom pro sportovce, ale všechny aktivní lidi, děti, těhotné ženy a rekonvalescenty.

Vincentka je dobrým pomocníkem při delších letních cestách zejména v případech, kdy se používá klimatizace (auto, letadlo). V takových případech je dobré mít po ruce nosní sprej Vincentka, který ocení zejména alergici. Stačí do každé nosní dírky stříknout nadvakrát Vincentku a v dutinách se tak vytvoří ochranný film.

.

Klíčová slova ČR-nápoje-zdraví-firmy-Vincentka

Oblast
Zlínský (zl)

Kategorie
Potraviny, gastronomie
Zdravotnictví

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.