Agrotec Petronas rally zve na tradiční taháky

Tomáš Plachý, 14. června 2022, 08:57 Google+

Téměř dvě desítky kilometrů šotolinových úseků v průběhu AGROTEC PETRONAS rally 2022! To je jeden z tradičních taháků, proč se do Hustopečí vrací soutěžní posádky i fanoušci. Letošní start se neúprosně blíží, první vůz sjede ze startovní rampy v pátek 17. června 2022 v 18 hodin. Dvoudenní hustopečská soutěž je zařazena do Mistrovství FIA Zóny střední Evropa (CEZ), českého a slovenského šampionátů v rally a v rally historických vozidel.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Hustopeče (CZE)

Rally Hustopeče (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Pro více než stovku přihlášených je připraveno šest rychlostních zkoušek, v každé etapě tři, vždy ve dvou průjezdech. Jak už bylo uvedeno, bez změny se proti loňskému ročníku odjede pouze sobotní test Šitbořice. Zbylých pět úseků doznalo v řadě případů zásadní proměny. Nejedná se jen o průjezdy v opačném směru, ale pořadatelům se podařilo zařadit právě nové šotolinové pasáže nad Kurdějovem.

A kam Vás tedy nejlépe pozvat? Kdo hustopečské tratě zná, při pohledu na mapu si jistě najde své favority. Prvním z taháků jsou průjezdy Vlčí dolinou v rámci RZ 1/5 Vlčí dolina (úsek 3,50 – 6,20 km) nebo v opačném směru v rámci RZ 9/12 Diváky (17,00 – 19,70 km).

Na obou těchto úsecích najdete i známé odbočení „U Haldy“. Vyvýšený prostor sice buldozery mezitím rozhrnuly, ale populární vracák při Divácké rychlostce zůstane samozřejmě zachován.

Mnoho diváckých míst nabízí i test Němčičky. Pasáže nad Horními Bojanovicemi doplní průjezd lesního úseku a následně šotolinové pasáže k rozhledně na Kraví hoře, své příznivce si jistě získala vracečka u koupaliště v Němčičkách či odbočení vpravo v Bořeticích (směr k letišti). Poslední místo zvané Puclejty je těsně před cílem, kde se objíždí ostrůvky a následuje cílová pravá přes horizont.

Obě páteční sekce uzavře zkouška Kurdějov. V tomto případě s průjezdy typických mostků, po mnoha letech v opačném směru. Za Kurdějovem jsou vegetací zarostlé zatáčky, které končí horizontem a pravou zatáčkou z kopce dolů. Zde je možné sledovat průjezd serpentinou i těžké odbočení přes mostek k solární elektrárně. Toto je nejbližší místo z centra Hustopečí. Novým místem je i vracečka ze šotoliny na asfalt před sjezdem do Kurdějova. V tomto místě se trať přibližuje k RZ 1,4. Mezi oběma zkouškami je jen sto metrů a pohyb zde bude výrazně omezen.

V sobotu doporučujeme začít soutěžáckou pouť na Starovicích, která byla léta synonymem pro okruhovou zkoušku. Letos se ale kroužit nebude, jde totiž o klasickou erzetu s délkou přes jedenáct kilometrů. Prvním tipem je přehledný nájezd na hlavní, s přístupem od Uherčic, klasikou je pak ve Starovicích divácké místo „U koní“.

Na nejkratším měřeném úseku Šitbořice divácká místa nemáme, ale i zde si fanoušek hustopečského závodu bude vědět rady. Jedním ze zajímavých míst je levé odbočení na hlavní silnici od Divák směrem na Martinice, stejně jako levá ostrá zatáčka u skládky nad zmíněnou obcí.

A to nejdelší nakonec! RZ 9/12 Diváky bude s délkou 20,65 km nejdelší zkouškou závodu. Na některá místa jsme vás upozornili už v úvodu, nyní je doplňme o přehledný úsek v obci Diváky (průjezd kolem ostrůvku), levou vracečku u Šitbořic či širokou přehlednou zatáčku před Nikolčicemi. Rychlou šotolinu najdete i na výjezdu z této obce, její konec „U Stožáru“ nebude pro znalce hustopečských rychlostek neznámou.

„Předem děkujeme za Vaši disciplínu. Prosíme, vždy se řiďte pokyny přítomných pořadatelů. Budete-li chtít změnit místo ke sledování rally oslovte pořadatele a ti vám poradí. Na území Lesů ČR v oblastech chráněných jako přírodní rezervace (PR) nebude umožněn vstup divákům. Jsme rádi, že můžeme krásné lesní úseky využít, proto prosím dodržujte tyto pokyny a zakázané vstupy do označených oblastí,“ věří v úspěšný průběh závodu zástupce ředitelky a bezpečnostní činovník Bořivoj Plšek.

Více informací k soutěži bude postupně zveřejněno na oficiální stránce www.agrotecrally.cz, řada novinek bude dostupná i na facebookovém profilu Agrotec rally Hustopeče.

AGROTEC PETRONAS rally Hustopeče 2022, tiskový servis

Tomáš Plachý

Vytisknout

Diskuze: Agrotec Petronas rally zve na tradiční taháky

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Hustopeče (CZE)

Agrotec Petronas rally eviduje přes stovku přihlášených

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud