Český lihovar Žufánek a fair trade projekt .pepper..field dnes spouští limitovanou edici pepřového ginu

První lahev se včera vydražila za rekordních 70.000 Kč na dobročinné účely pro Nadaci VIA

Martin Žufánek a fair trade prodejce Kampotského pepře – český projekt .pepper..field – dnes spouští předprodej limitované letní edice pepřového ginu. Lahev č. 1 byla ve včerejších večerních hodinách vydražena za 70.000 Kč na charitativním galavečeru Nadace VIA v zahradách Žofín. Hlavní složkou je lyofilizovaný Kampotský pepř, který získal poprvé v ČR cenu Golden Fork za jednu z nejlepších delikates světa. Chuť autentického italského ginu pomáhal dotvořit italský michelinský šéfkuchař Matteo De Carli.

"Je to jeden z nej ginů, co jsem kdy vyrobil. Ten pepř je neuvěřitelný!" prohlásil Martin Žufánek po stočení první lahve. Je to zároveň historicky první gin tohoto slavného českého lihovarníka, který je postaven na vínovici. Prvních 100 lahví je sběratelským kouskem s podpisem tvůrce. Každá lahev má své unikátní číslo.

Hlavní složkou .pepper..ginu je lyofilizovaný zelený Kampotský pepř, díky kterému se .pepper..field stal první českou firmou, který získala nejvyšší gastronomické ocenění světa – Golden Fork ve Velké Británii. Uvnitř pepřového ginu se dále ukrývají olivy, mandle, bazalka, citronová tráva či neroli.

Předprodej začíná v úterý 14. 6. v 18:00 a expedice startuje z eshopů obou těchto českých značek dne 20. 6. 2022.

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova ČR-nápoje-sociální-charita-firmy-Žufánek

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Média, společnost a životní styl
Potraviny, gastronomie

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.