Sociální sítě
Nahoru

Cartier oslavuje krásy světa novou kolekcí vysokého šperkařství

Poznávat krásu světa, chránit ji a především ji obohacovat: to je vášeň, která nikdy nepřestala prostupovat filozofií francouzského klenotnického domu Cartier.

Nová kolekce vysokého šperkařství Beautés du Monde dokazuje schopnost značky obdivovat, ale i dále posouvat hranice krásy pomocí dokonalého designu, dynamiky linií, geometrie a abstrakce: korálový útes se hadovitě táhne podél okázalého náhrdelníku; kůže leguána se mění v geometrickou mozaiku; čínská skládačka odhaluje kaleidoskopický prsten.

Estetické souznění drahých kamenů umocňuje prvky přírody a kultur, jež jsou stěžejní inspirací kolekce.

Kolekce Beautés du Monde byla poprvé odhalena 13. června 2022 v Madridu na místě, které odpovídá jejímu zářivému lesku. Expozice odhaluje zhruba 100 kusů první kapitoly Beautés du Monde, stejně jako výběr kousků z High Jewellery, Cartier Tradition a Haute Horlogerie.

Pro mizanscénu si Cartier vybral budovu Embassy, radikální architektonické dílo v brutalistním duchu od dvou architektů, Angličana WS Bryanta a madridského rodáka Luise Blanca-Solera. Tato kulatá stavba, která je odkazem na modernismus, byla inspirována tvarem španělských arén.

Na jejím vnitřním nádvoří se nachází fontána a okna na fasádě připomínají burladeros – útočiště v aréně, které tradičně poskytovaly matadorovi ochranu před býkem. Budova byla dokončena v roce 1966 a až do roku 2009 byla nevyužívaná. Značka Cartier, která se zavázala k zachovávání kulturního dědictví, se pustila do celkové rekonstrukce budovy, která touto událostí konečně otevírá své dveře.

Scénografii představení kolekce svěřil Cartier madridskému umělci a designérovi Jaime Hayonovi. V budově obepínající studnu světla je všudypřítomná barva a čistý design s oblouky, jež rozbíjejí prostor. Jedinečný zážitek, který vybízí k prozkoumání a objevení kolekce Beautés du Monde.

Více z rubriky Klenoty

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.