Spojte se s námi


Ostatní

Biatlonistkou roku je opět Markéta Davidová. Kdo získal ocenění v dílčích kategoriích?

Nejlepší českou biatlonistkou sezony 2021/2022 se stala Markéta Davidová, která tradiční ocenění získala počtvrté v řadě. V rámci ankety Biatlonista roku byli v pátek večer oznámeni také vítězové doprovodných anket.

Publikováno

dne

Nejlepší českou biatlonistkou sezony 2021/2022 se stala Markéta Davidová, která tradiční ocenění získala počtvrté v řadě. V rámci ankety Biatlonista roku byli v pátek večer oznámeni také vítězové doprovodných anket.

Galavečer, jenž se uskutečnil v Národním domě na pražských Vinohradech, se odehrál v prvorepublikovém duchu. Provázel jím Ondřej Havelka a jeho Melody Makers, kteří slavnostní udílení cen zpestřili hudebními vložkami.

Jako první bylo na programu vyhlašování ankety Naděje roku, jež se týká dorosteneckých a juniorských závodníků. Vyhráli dva biatlonisté, a to Tereza Voborníková a Jonáš Mareček. Ti ve skončeném ročníku závodili i v seniorské reprezentaci.

Poté byl oznámen výsledek celosezonní charitativní akce Trefa pro Leontinku. Češi v letošním Světovém poháru v jejím rámci sestřelili 2466 terčů, přičemž za každý z nich bylo darováno 500 Kč na podporu zrakově postiženým dětem. Celkem se i za přispění diváků a partnera této aktivity vybralo jeden a půl milionu korun.

Skokanem roku se stala Jessica Jislová, jejíž silnou stránkou je hlavně stabilní střelba, díky čemuž se v sezoně umístila třikrát v TOP 10. Po ní se na pódiu poprvé objevila Markéta Davidová, kterou nejlepší biatlonistkou roku zvolili čtenáři webu iDNES.

Do Síně slávy Českého biatlonu vstoupili manželé Miluše a Jiří Roučkovi z Blanska. Jedná se mj. o bývalé úspěšné závodníky v letním biatlonu, kteří se později vydali na trenérskou dráhu. V současné době působí jako rozhodčí na závodech.

Po připomenutí ukončení sportovních kariér Evy Puskarčíkové, Tomáše Krupčíka a Milana Žemličky následovalo vyhlášení Trenéra roku. Je jím norský trenér českých biatlonistek Egil Gjelland, jenž své svěřenkyně ve SP dovedl k pátému místu v hodnocení ženských reprezentačních týmů.

A na závěr byla vyhlášena hlavní vítězka slavnostního udílení cen, kterou se stala opět pětadvacetiletá závodnice z Jablonce Markéta Davidová. Mistryně světa z roku 2021 na začátku sezony ovládla vytrvalostní závod v Östersundu a na olympiádě v Číně vybojovala vedle dalších výsledků čtvrté a šesté místo.

Zdroj: ČT sport, Český biatlon

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.