Švecovci a Kesko Racing v Hustopečiach víťazne v triede

Miroslav Majláth, 21. června 2022, 08:24 Google+

Slovenský Kesko Racing Team v rámci štvrtého kola Majstrovstiev Slovenska v rally 2022 v Hustopečích reprezentovala bratská dvojica Kamil a Erik Švecoví na vozidle Peugeot 208 R2.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Hustopeče (CZE)

Rally Hustopeče (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Výsledkom bolo víťazstvo v rámci triedy 6, druhé miesto v skupine 2WD a tretie v rámci Peugeot Rally Cup. Napriek tomu, že sme vám už výsledky prezradili, poďme sa spoločne s Kamilom Švecom pozrieť jeho očami na 17. Agrotec Petronas Rally Hustopeče 2022.

„V Hustopečích sme už v minulosti štartovali, takže sme vedeli čo nás čaká a neminie. Súťaž je každý rok nesmierne namáhavá hlavne čo sa týka vysokých teplôt. Tie sa mnohonásobne zvyšujú v uzavretom kokpite auta a fakt je to niekedy na nevydržanie. Tento rok bolo podstatne viac šotoliny oproti minulosti, navyše z tratí zmizli antikaty, čo trať urobilo úplne inou, rýchlejšou. Je pravda, že spočiatku nám trochu chýbalo tempo, ale už po dvoch rýchlostných skúškach sme sa doňho dostali a začali dobiehať súperov. Po prvej etape sme figurovali v triede 6 na druhom mieste. V druhej etape sme sa postupne dostávali na vrchol a v poslednom teste sme našu snahu zúročili víťazstvom nielen v teste, ale aj v triede 6. Zároveň sme sa posunuli v kategórii 2WD na druhé miesto, čo nás rovnako potešilo. Náš Peugeot 208 R2 fungoval počas celej súťaže na sto percent, akurát sme ho trochu zmäkčili, ale inak nebolo treba robiť nič zásadné. Brat Erik fungoval rovnako výborne, takže som maximálne spokojný a ďakujem Kesko Racing Teamu a všetkým jeho partnerom za podporu. Vďaka patrí aj môjmu otcovi a Matiasovi Slamčíkovi, ktorí sa predstavili v úlohe mechanikov. No a samozrejme rodine, ktorá sa zase musela doma zaobísť bezo mňa,“ opísal Kamil Švec 17.Agrotec Rally Hustopeče 2022.

S Kesko Racing Teamom a jeho jazdcami sa nelúčime nadlho, keďže už počas budúceho víkendu sa s nimi stretneme v rámci ďalšieho kola Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu. Tým bude podujatie v Ožďanoch. O tom si však povieme viac v inej tlačovej správe.

Vytisknout

Diskuze: Švecovci a Kesko Racing v Hustopečiach víťazne v triede

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče: galerie Jakuba Machálka

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud