Sportovním klubům docházejí peníze a dluh členů roste. Řešením je digitalizace

Kvalitní služba ke správě a řízení klubů eos club zone výrazně pomůže nejen s organizací spolku, ale i s výběrem plateb za příspěvky.

Proticovidová opatření, neplacení příspěvků, zvyšování cen energií a inflace. To jsou hlavní důvody, proč se některé sportovní kluby a zájmové kroužky potýkají s finančními problémy. K důsledné evidenci všech plateb, jejich spárování i automatickým upomínkám slouží profesionální nástroj eos club zone, a pomůže tak k lepšímu finančnímu zdraví a díky dalším funkcím i lepšímu fungování klubu.

Čeští podnikatelé se potýkají s výpadky příjmů a sčítají škody po dvou letech covidové pandemie. Jinak tomu není ani ve sportovních klubech. Problém se netýká pouze klubů v nejvyšších soutěžích, kterým zcela zanikl příjem ze vstupného, ale také sportovních klubů napříč sporty, věkovými kategoriemi i soutěžemi.

„Data klubové platformy eos poskytují zajímavý a pro management často důležitý vhled do fungování a provozních záležitostí klubů. Například pozorujeme, že dluh svěřenců vůči sportovním klubům během pandemie vzrostl. Ze zkušenosti víme, že problém často tkví v systému evidence plateb, což jsou mnohdy obyčejné excelové tabulky. Náš systém dokáže generovat QR kódy plateb, propojit se s internetovým bankovnictvím klubu i automaticky upozorňovat i upomínat členy, a výběr financí tak výrazně zefektivnit,“ říká Ondřej Syrový, jednatel eos media.

V době proticovidových opatření, kdy se nemohly konat téměř žádné sportovní tréninky ani zájmové kroužky, se mnoho klubů věnovalo rozvoji a plánování nejen poskytovaných služeb, ale i systému svého fungování. Přechod z řízení klubu pomocí tištěných papírů a množství excelových tabulek na celistvý profesionální nástroj eos club zone nabídl jednak mnohem efektivnější proces správy celku, ale i zajímavá data. Vedení klubů v mnoha případech zjistilo, že se zhoršuje klubová finanční situace.

Jedním z důvodů zhoršení finančního zdraví klubů, zejména těch malých a méně populárních sportů, je nárůst pohledávek za jejich členy. Celkový dluh členů rostl, protože někteří příspěvky a poplatky neplatili, přestože služby využívali, jiní sportovní aktivitu ukončili, aniž by za služby zaplatili. Na menší kluby takovýto výpadek příjmů dopadá víc, protože často nemají sponzory, kteří o podporu nižších soutěží nejeví velký zájem.

Služba eos club zone, vytvořená přímo pro potřeby sportovních klubů a zájmových kroužků, velmi usnadňuje celkové fungování klubu, a navíc pomáhá s důslednou evidencí plateb členů. eos club zone vždy každého člena automaticky upozorní, že má zaplatit příspěvky, a v případě potřeby jim aplikace zašle upomínku příspěvků nezaplacených. Pro komfort uživatelů aplikace vždy generuje i QR kód sloužící k jednoduchému zaplacení. eos club zone se umí skrze API se systémy bank bezpečně propojit, což zajišťuje, že může management klubu ve webovém rozhraní nebo mobilní aplikaci zkontrolovat veškeré platby a jednoduše na jednom místě zjistit, kdo poplatky zaplatil, a kdo ne. Kromě podrobného přehledu plateb je možné v aplikaci přiřazovat jednotlivým platbám identifikační štítky, generovat potvrzení, poskytovat slevy nebo přijímat dobrovolné příspěvky a mnoho dalšího.

„Než jsme začali používat klubovou platformu eos, fungovali jsme pomocí sdílených tabulek a dokumentů. Samozřejmě nám pár věcí uniklo nebo jsme nějaké dokumenty dokonce ztratili, což jsme zjistili, až když jsme vše nahráli na jedno místo – do eosu. Co nás ale překvapilo nejvíc byla částka za nezaplacené členské příspěvky. Služba nám do financí naštěstí včas vnesla pořádek a nyní na pár kliků vidíme, kdo a za co zaplatil, a daří se nám tak vybírat příspěvky mnohem efektivněji než kdy v minulosti,“ říká o eos club zone David Uhlíř, předseda klubu Atletika Olomouc.

O firmě eos media s. r. o.

eos media s.r.o. je na trhu od roku 2016 a sídlí v Ústí na Orlicí. Název i činnost firmy jsou inspirované řeckou Éós, bohyní úsvitů a červených ranních „cloudů“. Eos media je skupina digitálních kreativců, realizující e-shopy, internetové stránky na míru, grafický a tiskový servis nebo digitální marketing. Hlavním produktem firmy je služba eos club zone, zajišťující jednoduchý a efektivní management sportovních klubů a také jejich moderní webovou prezentaci. Služba eos club zone je k dispozici ve webové i mobilní aplikaci. Umožňuje kompletní komunikaci mezi všemi členy klubu, spravovat a párovat veškeré platby, sledovat docházku a mnoho dalšího. V současnosti aplikaci využívá víc než 160 klubů a spolků s celkovým počtem uživatelů víc než 60 000 v 18 různých sportech.

.

Klíčová slova ČR-kondice-sporty-komunikace-hospodářství-Taktiq Communications-eos media s. r. o.-firmy

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Média, společnost a životní styl
Finance, ekonomika
IT, telekomunikace
Sport

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.