Hlavní obsah

Posadit, pozdravit a poděkovat. Biden měl tahák s návodem, co dělat na tiskovce

Americký prezident Joe Biden nechal ve čtvrtek novináře mimoděk nahlédnout do své přípravy na tiskový brífink. Ze snímku, který se podařilo ukořistit jednomu z fotografů, je jasné, že nejde o nic sofistikovaného. Lídr svobodného světa měl na kartičce instrukce typu, že si má sednout, pozdravit a nakonec poděkovat.

Foto: Profimedia.cz

Americký prezident Joe Biden

Článek

K drobnému faux pas šéfa Bílého domu došlo během setkání se zástupci větrných elektráren v Roosweltově pracovně, k němuž byli pozvaní i novináři. Biden měl jednoduché instrukce polopaticky vypsané na kartičce nadepsané Větrná energetika – sled událostí.

Postup byl popsán následovně: „Vstoupíte do Roosweltovy místnosti. Sednete si. Vstoupí novináři. Krátce promluvíte (do 2 minut). Zeptáte se Liz Shulerové z AFL na otázku (pozn. Liz se připojí jen virtuálně). Poděkujete. Odejdete.”.

Bidena štve, že ho podřízení pořád opravují

Válka na Ukrajině

Devětasedmdesátiletý Biden na veřejnosti čas od času působí zmateně nebo jeho výroky tu a tam postrádají smysl. Došlo třeba i na to, že zaměnil členy vlastní rodiny.

Ať Bidena vyšetří na demenci, žádají desítky republikánských kongresmanů

Amerika

Mentální kompetence amerického prezidenta jsou proto často zpochybňovány, přičemž z výzkumů vyplývá, že pochybnosti nemají jen republikáni a prezidentovi zarytí kritici.

Nejen americká média si proto všímají jakýchkoliv náznaků nejistoty při veřejných vystoupeních prezidenta, jež pak propírají. A Biden jim je poměrně pravidelně naděluje.

Díky, kámo od protinožců. Biden si nemohl vybavit jméno australského premiéra

Svět

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám