2022-06-26 01:00:00
Železničné múzeum a vlaky
Železničné múzeum a vlaky na Rendezi
Zdroj: TASR - Dano Veselský

FOTO: Na Rendezi to opäť žije mašinkami. Vychutnať si ich môžete aj dnes

Železničné múzeum po dvoch rokoch pripravilo pripravilo na Rendezi opäť výbornú akciu.

Rušňové depo Bratislava východ, známe ako Rendez, sa po dvojročnej vynútenej pandemickej prestávke stalo opäť miestom zrazu historických železničných vozidiel. Návštevníci 22. ročníka podujatia môžu počas oboch víkendových dní vidieť vyše 30 historických strojov - parných, motorových a elektrických rušňov.

"Väčšina z nich sa v plnej sile predvedie aj v čele mimoriadnych vlakov," informovala Ria Feik Achbergerová, hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR), ktoré spolu s partnermi podujatie organizujú.

Priblížila, že v nedeľu (26. 6.) do areálu múzea zavítajú parné vlaky z Petržalky, Hlohovca a Galanty. Počas oboch dní sa popoludní uskutočnia aj jazdy parných vlakov do bratislavských mestských častí. Po oba dni bude možné vidieť aj defilé historických rušňov na točni v areáli múzea na Rendezi. Práve točňa je tým najzaujímavejším miestom celej akcie. Na jednom mieste môžete vidieť všetky zúčastnené rušne s parným, či "naftovým" pohonom.  Na výstavisko bude premávať z bratislavskej hlavnej stanice kyvadlová doprava. Viac informácií možno nájsť na stránke Železničného múzea SR.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo