Hlavní obsah

Koza zranila ruské vojáky, když mimoděk odpálila nastražené granáty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednou z nečekaných hrdinek války na Ukrajině je koza. Podařilo se jí totiž nedopatřením odpálit granáty, které ruští vojáci nastražili s pomocí drátů jako pasti. Exploze spustila řetězovou reakci a ve výsledku zranila právě příslušníky ruských ozbrojených sil.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Kozí sabotérka „operovala” v Záporožské oblasti, jak v pondělí informovala bezpečnostní agentura spadající pod ukrajinské ministerstvo obrany.

Podle ní asi čtyřicítka vojáků okupovala zdravotní středisko ve vesnici Kinski Rozdory a na obranu nastražila v oblasti dráty napojené na granáty.

Svého rozhodnutí však vojáci záhy litovali, když se je rozhodla navštívit koza z nedaleké farmy, uvádí ukrajinský server Pravda.

„Výsledkem jejího chaotického pohybu bylo, že odpálila granáty. Následkem řetězové reakce utrpělo několik Rusů různě závažná zranění,“ uvedla bezpečnostní agentura.

Není jasné, zda koza explozi přežila. Pasti totiž bývají obvykle nastražené tak, že se při přerušení drátu ihned odpálí granát.

V Pákistánu se narodilo kůzle s půlmetrovýma ušima

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám