Hlavní obsah

Na mladé české fotbalistky čeká křest ohněm. Hned na úvod Eura narazí na obhájkyně titulu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už v pondělním dopoledni vstoupí mladé české fotbalistky úvodním zápasem do evropského šampionátu devatenáctek, který se bude konat na severní Moravě. A hned první střetnutí pro ně bude křestem ohněm, neboť na stadionu ve Vítkovicích budou jejich soupeřkami hráčky Francie, které obhajují titul z posledního mistrovství Evropy před dvěma lety. „Už vnímáme, že jsme fakt na Euru a že se blíží něco velkého. Atmosféra turnaje už na nás dýchá,“ přiznává kapitánka družstva Lucie Jelínková po prvních trénincích.

Foto: FAČR - Pavel Jiřík ml.

Mladé fotbalistky do 19 let absolvovaly poslední tréninky, v pondělí pro ně Euro začíná.

Článek

Mistrovství Evropy hráček do 19 let se účastní osm družstev, česká reprezentace měla jako pořadatelská země účast zajištěnou.

Ve skupině A změří síly svěřenkyně trenéra Jana Navrátila postupně s Francií, Španělskem a Itálií, ve druhé skupině se o postup do semifinále střetnou Švédsko, Norsko, Anglie a Německo.

Foto: FAČR - Pavel Jiřík ml.

Mladé fotbalistky do 19 let absolvovaly pod vedením trenééra Jana Navrátila poslední tréninky, v pondělí pro ně Euro začíná zápasem s Francií.

Úvodní střetnutí proti Francii sehrají mladé české fotbalistky před kamerami České televize v pondělí od 11 hodin na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích.

Program českého družstva na ME 2022
27. 6. 11:00 Česko – Francie (Vítkovice)
30. 6. 17:30 Česko – Španělsko (Opava)
3. 7. 17:30 Itálie – Česko (Frýdek – Místek)

Pro rodačku z místního regionu Dominiku Huvarovou představuje Euro v Moravskoslezském kraji skvělou motivaci. „Je to pro mě určitě speciální, může mě přijít podpořit celá rodina, babičky, dědové, kteří nemohou jet až tak daleko. Teď už pro nás všechno začíná, moc jsme se těšily," líčí opora zadních řad českého celku.

Mladá české reprezentantky přišel před startem Eura podpořit i jeden z ambasadorů turnaje, gólman ostravského Baníku a bývalý reprezentant Jan Laštůvka.

„Věřím, že fanoušci přijdou holky povzbudit, aby jim vytvořili domácí prostředí a v zahajovacím utkání jim udělali skvělou kulisu," nechal se slyšet Laštůvka, který donesl brankářce Báře Beránkové i gólmanské rukavice.

Foto: FAČR - Pavel Jiřík ml.

Ambasador turnaje Jan Laštůvka přišel mladé reprezentantky nejen povzbudit před strartem turnaj, ale brankářce Báře Beránkové přinesl i gólmanské rukavice.

Evropský šampionát budou už tradičně provázet fanzóny pro fanoušky. Poprvé se jejich brány otevřou v neděli od 13 hodin na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích, další je naplánována na pondělí 27. června od 9 hodin, tedy dvě hodiny před úvodním zápasem šampionátu mezi Českem a Francií. Po skončení o duelu přijdou mezi fanoušky do fanzóny také všechny české reprezentantky v rámci autogramiády.

Reklama

Související témata: