Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Jsi Rus. Tečka

Ilustrační foto: ČTK
Ilustrační foto: ČTK

Každý Rus má na Putinových zločinech svůj podíl, ne každý ale stejně veliký. „V těchto těžkých časech je nutné vytvořit jádro lidí, kteří budou formovat nové Rusko, a v něm by neměli být ti, kteří jakýmkoli způsobem podporují zločinný režim,“ píše v komentáři novinářka Ekaterina Kanakova ze zakázané ruské stanice Echo Moskvy.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Když se Vladimir Putin stal prezidentem, bylo mi osm. K volbám jsem s mámou šla do školní budovy, aby tam mohla zaškrtnout volební lístek. Šly jsme spolu do volební kabinky, ona ale hlasovací lístek přeškrtla a vhodila ho do urny. Byla jsem v šoku. Tohle se smí? Cestou domů jsem se jí zeptala, proč nevolila Putina, který byl na všech kanálech prezentován jako pokrokový politik. Na tu odpověď nezapomenu:

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Ruská válka na Ukrajině

Komentáře

V tomto okamžiku nejčtenější