Vyhrála prestižní golfový turnaj, peníze ale nedostala. Melichová se musí rozhodnout, co s kariérou

Golfistka Jana Melichová jako druhá Češka v historii vyhrála turnaj European Tour. Za jeden z nejlepších výsledků v historii českého golfu ale ze štědře dotovaného turnaje nedostane ani korunu. Melichová je totiž amatérka, a tak o její peníze za vítězství dostaly navýšený svůj podíl profesionální hráčky na druhém místě, o které se dělila i Klára Spilková.

Tento článek je více než rok starý.

Beroun Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jana Melichová

Jana Melichová | Foto: Kateřina Šulová | Zdroj: ČTK

Je to trochu bizarní příběh. Vybojujete jeden z největších českých úspěchů ve svém sportu, ale vaše peníze za vítězství dostanou vaši soupeři.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co se svoji kariérou plánuje po výhře na prestižním turnaji v Berouně golfistka Jana Melichová

Amatérské hráčky nejsou členkami European Tour, účast na ní si nevybojovaly. Hrají na ní proto, že od někoho dostaly pozvánku, v tomto případě u Czech Ladies Open v Berouně ji Melichová dostala, protože je Češka.

A tak si mohla po vítězství užít leda pohár a oslavy životního výsledku.

O to větším úspěchem je, že druhá skončila také Češka, Klára Spilková, která jako jediná tuzemská hráčka ví, jaké to je zvítězit na tomto prestižním okruhu.

Své soupeřce Spilková říká: „Já jí přeju, ať se na chvilku zastaví a uvědomí si, že je to wow a že celý život pracovala na to, kde je teď a moc jí to přeju.“

Práva místo odměny

Jana Melichová ale nakonec nepřijde zkrátka. Peníze sice nedostane, ale zato jí patří práva vítězky turnaje.

Směr Florida. Golfistka Klára Spilková se zúčastní nejprestižnější ženské golfové soutěže světa

Číst článek

To znamená, že už od příštího týdne může hrát turnaje Evropské Tour jako profesionálka. Jenže, tím by zároveň ze dne na den přišla o výhody amatérek, tedy například plánované turnaje i systémovou podporu.

„To je právě první důvod, proč jsem chtěla přecházet k profíkům až od nového roku, protože jsem nechtěla nic uspěchat, všechno jsem si chtěla zorganizovat a sehnat si sponzory. Teď se mi to teda trochu zkomplikovalo, protože se budu muset rozhodnout a mám na to dva dny,“ vysvětluje Melichová, o čem v noci přemýšlela.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme