Masivní požár u hlavního nádraží v Plzni. Hořel vlak, hasiči prohledávali vagony

V blízkosti plzeňského hlavního nádraží hoří jeden z odstavených vlaků

U Hlavního nádraží v Plzni hořely odstavené vagony

V blízkosti plzeňského hlavního nádraží hořel jeden z jeden odstavených vagonů, souprava nedaleko rozdvojení trati do směrů na České Budějovice a na Prahu měla celkem pět vagonů a byla bez lokomotivy. Požár začal v pondělí krátce před 13. hodinou. Jeho příčina zatím není známá, ale spekuluje se, že ho mohli způsobit bezdomovci. Ze záběrů je vidět, jak z místa do velké výšky stoupá hustý kouř.

„Požár vypukl nedaleko plzeňského hlavního nádraží. Jednalo se o soupravu pěti vagonů bez lokomotivy, zasažen byl druhý a částečně třetí. Souprava je silně zakouřená. Nechali jsme vyzkratovat trakční vedení, aby bylo možné uskutečnit bezpečný zásah,“ sdělil CNN Prima NEWS mluvčí plzeňských hasičů Petr Poncar. Jeden vagon podle něj oheň zasáhl zcela, plameny šlehaly z oken.

Hasiči prohledali vagony, jestli v nich nikdo není. Práci jim komplikovalo mimořádné horké počasí. Kvůli podezření na kolaps z vedra skončili v péči záchranářů dva zasahující hasiči, uvedl Poncar.

Petr Šťáhlavský z Českých drah ubezpečil, že v odstavené soupravě nebyli v době vzniku požáru žádní cestující.

Požár a zásah hasičů asi na půl hodiny zcela zastavil provoz vlaků na hlavním nádraží. V provozu už je i poslední uzavřený směr na zastávku Koterov, řekl před třetí hodinou mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda.

Tagy: