Hlavní obsah

Rusové neunesli krach ve finále Stanley Cupu. Řev na kustoda a vzteklý výlev gólmana

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Věřili si, že doma finálovou sérii Stanley Cupu srovnají a vynutí si sedmý zápas. Přestože hokejisté Tampy začali šestý zápas série lépe, Colorado duel otočilo na 2:1 a mohlo začít slavit zisk nejslavnější hokejové trofeje. Zejména ruské hvězdy v řadách Lightning nesly konec ve finále hodně těžce.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Brankář Andrej Vasilevskij v šestém finále Stanley Cupu.

Článek

Po závěrečné siréně naskákali hráči Colorada na led a začali se spontánně radovat z triumfu, na který klub čekal 22 let. Tampě se tím pádem rozplynula vidina na zlatý hattrick, Lightning se mohli stát prvním týmem od dynastie New Yorku Islanders z osmdesátých let, který by Stanley Cup dobyl potřetí za sebou.

Jenže naděje zhasla, po podání rukou zamířili hokejisté Tampy do kabin, aby vyklidili pole pro křepčící hráče Colorada.

Kamera z útrob stadionu následně odhalila, jak velkou frustraci prožívala opora poraženého celku - gólman Andrej Vasilevskij. Ani jeho 28 úspěšných zákroků na odvrácení porážky nestačilo. Ruský brankář po cestě do kabiny vzal něčí přilbu a vztekle s ní mrštil o zeď.

Zároveň si i slovně od plic ulevil.

Nervy vytekly i jeho krajanovi Nikitu Kučerovovi. To ale ještě naděje na zvrat žila. Do závěrečné sirény chybělo zhruba 25 vteřin. Hvězdný ruský forvard ale v kritické chvíli zlomil hokejku. Rychle si zajel ke střídačce pro novou, jenže kustod ji evidentně neměl připravenou.

Naštvaný Rus řval na celý realizační tým a po zoufalém kustodovi mrštil rukavice.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články