Pri príležitosti svojho životného jubilea - v piatok oslávila 75. narodeniny - vydáva stálica českého popu Helena Vondráčková troj-CD s názvom Nejkrásnější na světě je láska. Celkovo obsahuje 62 skladieb, pričom 15 z nich doposiaľ v tejto verzii nevyšlo a jedna je úplne nová pieseň s názvom Pojď se mnou hledat modrý květ, ktorú nahrala špeciálne pre tento album.

Všetky skladby na trojkompilácii spája témy lásky. "Ja takmer o ničom inom v živote nespievam. V mojom spevníku by sa výnimiek našlo ozaj iba niekoľko. Téma lásky je totiž najdôležitejšou témou väčšiny piesní. S takým silným citom, akým je láska, sa dá pracovať donekonečna a v akomkoľvek veku," hovorí Helena Vondráčková.

Nová skladba Pojď se mnou hledat modrý květ vznikla v spolupráci s textárom Josefom Peterkom a skladateľom Karlom Maříkom, ktorý sa autorsky podieľal aj na zatiaľ poslednom Heleninom radovom albume s názvom Tvrdohlavá.


Fanúšik nebude ochudobnený ani o balady, muzikálové árie či filmové piesne legendárnej českej speváčky. Každý disk navyše obsahuje špeciálny live bonus, takže sa môže tešiť napríklad na Heleninu interpretáciu slávneho hitu The Power Of Love, francúzsky šansón Parlez-moi d'amour alebo duet s Karlom Gottom zo spoločného turné. Na albumoch je aj niekoľko ďalších duetov s renomovanými hosťami ako sú Lucie Bílá, Waldemar Matuška, Jiří Korn, Richard Müller, Michal David, Bára BasikováDavid Hasselhoff a ďalší.

"Vybrať tie najkrajšie love songy, aj vzhľadom na to, že väčšina mojich piesní je o láske, bola ťažká úloha. Nakoniec sa to podarilo. Snáď táto kolekcia pesničiek o láske prinesie trochu radosti do súčasnej zložitej doby," dodáva speváčka k narodeninovej kolekcii Nejkrásnější na světě je láska.

Prečítajte si tiež: Jubilantka Helena Vondráčková: Úspech je, že ľudia stále chodia na moje koncerty

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Karpel z vydavateľstva Universal Music. Správu sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Helena Vondráčková