Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Cestování

Poznejte zemi lázní a guláše. S levnějším benzínem v Maďarsku nepočítejte


Největší v Evropě. Budapešťské Széchenyiho lázně nabízejí k příjemnému koupání v teplé vodě 21 bazénů, z toho tři venkovní. | foto: Shutterstock

Premium Doporučujeme
Když se Češi rozhodují, kam vyrazit na dovolenou, aby to nebylo daleko, a nepotřebují jet k moři, Maďarsko je jednou z prvních voleb. Láká na skvělá vína, kvalitní kuchyni, termální lázně a v neposlední řadě Balaton. Do Maďarska se dostanete snadno vlastní dopravou, kterou Češi hojně využívají i v případě, že si zájezd jinak zakoupili v cestovní kanceláři. Kromě cesty autem je velmi populární vyrazit do Maďarska vlakem nebo autobusem.

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit

„Do velmi oblíbených maďarských lázní v Harkánech dlouhodobě provozujeme vlastní autobusovou linku,“ říká Kateřina Pavlíková z Čedoku. Vzhledem k rekordním prodejům jsou však už některé termíny během prázdnin či nejoblíbenější hotely vyprodané. Last minute nabídka bude omezená. „Češi se už navíc opět vrátili k first minute předprodejům a dovolenou plánují více dopředu, proto jsme již v dubnu dali do prodeje celou zimní sezonu,“ dodává Kateřina Pavlíková.

Autem jste z Prahy v Budapešti za 5,5 hodiny (u Balatonu za něco málo přes šest). Se zastávkou ve Vídni je čistá doba jízdy o necelou hodinu delší a je potřeba do nákladů připočítat 9,60 eura za desetidenní dálniční známku v Rakousku. Při trase přes Slovensko stojí známka deset eur.

Dovolená 2022

Co byste měli vědět než vyrazíte na dovolenou do zahraničí? 

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se