Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Křeček odebral své zástupkyni veškerou agendu. „Mstí se mi za jiné názory,“ říká Šimůnková

Veřejný ochránce práv Stanislav Křeček odebral své zástupkyni Monice Šimůnkové všechny agendy. Foto: ČTK
Veřejný ochránce práv Stanislav Křeček odebral své zástupkyni Monice Šimůnkové všechny agendy. Foto: ČTK

Veřejný ochránce práv Stanislav Křeček odebral své zástupkyni Monice Šimůnkové všechny agendy. Stát se tak má od 1. července, její působení v úřadu provázejí podle ombudsmana manažerské a lidské komplikace. Nevysvětlil však, jaké konkrétně. Podle Šimůnkové se jedná o osobní mstu. Křečkův krok chce vysvětlit také část vládních politiků.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Křeček odebrání agendy oznámil v dopise, který zaslal médiím. „Základním předpokladem úspěšné spolupráce je vůle a snaha všech zúčastněných se domluvit. A tuto vůli jsem bohužel ze strany paní zástupkyně necítil a necítím,“ stojí v úvodu jeho vyjádření.

„Věcné diskuze nejen se mnou, ale i v širším kolektivu právníků kanceláře doprovází na její straně ostražitost a nedůvěra. V takové atmosféře pak spolupráce logicky stojí všechny zúčastněné značné úsilí,“ doplnil.

Křeček dále v dopise vysvětluje, že Šimůnkové působení provázejí „lidské i manažerské“ komplikace, konkrétní ale nebyl. „Na rozdíl od paní zástupkyně jsem interní záležitosti úřadu dosud nikdy neventiloval veřejně. A nebudu to dělat ani nyní,“ dodal ještě.

Ani pro Deník N nechtěl Křeček podrobněji vysvětlit, jaké konkrétní problémy

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Ombudsman

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější