Kvitová i Krejčíková zahájily Wimbledon vítězně, s turnajem se naopak loučí Muchová a Kolář

Barbora Krejčíková a Petra Kvitová zahájily Wimbledon vítězně. Krejčíková po zdravotních problémech porazila belgickou tenistku Marynu Zanevskou 7:6, 6:3 a připsala si první výhru po více než čtyřech měsících, dvojnásobná vítězka turnaje Kvitová otočila duel s Italkou Jasmine Paoliniovou ve vítězství 2:6, 6:4 a 6:2.

Londýn (Aktualizováno: 19:52 28. 6. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová

Barbora Krejčíková | Zdroj: Reuters

Dobrou formu potvrdila Kvitová. Vítězka generálky v Eastbourne vybojovala na trávě šesté vítězství za sebou.

Pro takovéhle zápasy tenis hrajeme, pochvalovala si Bouzková atmosféru po úvodní výhře na Wimbledonu

Číst článek

Přestože s Paoliniovou, 72. hráčkou žebříčku, ztratila první set a udělala 37 nevynucených chyb, pak už přišla o podání už jen jednou. Italku přehrála i dotřetice.

Šestadvacetiletá Krejčíková se trápila během tohoto roku se zraněným loktem.

Při květnovém návratu na Roland Garros, kde obhajovala dva tituly, rodačka z Brna vypadla v prvním kole dvouhry a kvůli pozitivnímu testu na koronavirus pak vzdala i start ve čtyřhře.

„Je to hrozně příjemné odcházet z kurtu po zápase, když jsem vyhrála a můžu si užít ovace od lidí, kteří mi fandili a poděkovat jim,“ odpověděla Krejčíková Radiožurnálu na dotaz, jaký to je pocit znovu vítězit.

Kolář i Muchová končí

Kolářovi premiéra v hlavní soutěži Wimbledonu nevyšla. Proti 47. hráči světa Bonzimu nezískal ani jeden brejk.

Pětadvacetiletý tenista, který se do pavouka dostal z pozice tzv. lucky losera, tak nenavázal na Roland Garros, kde ve druhém kole potrápil řeckého favorita Stefanose Tsitsipase.

Již v prvním kole skončila Muchová. Pětadvacetiletá rodačka z Olomouce si proti Halepové nevytvořila na centrálním kurtu ani jednu brejkovou příležitost a prohrála po hodině a šesti minutách.

Připsala si třetí porážku za sebou a druhou na trávě. Šestnáctou nasazenou Rumunku čeká Kirsten Flipkensová.

jpa, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme