reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Atari slaví 50 let existence, přijde na platformu Stadia

28.6.2022, Milan Šurkala, aktualita
Atari slaví 50 let existence, přijde na platformu Stadia
Společnost Atari dosáhla významného jubilea. Firma byla založena před 50 lety Nolanem Bushnellem a od té doby zažila éru úspěchů i nepříjemných propadů včetně bankrotu. Jméno Atari brzy uvidíme u her pro platformu Google Stadia.
Před 50 lety, přesněji 27. června 1972, byla založena společnost Atari. Za jejím vznikem stojí Nolan Bushnell a jedním z prvních hitů firmy byl legendární Pong. Bushnell nyní už firmu nevede, v jejím čele stojí nový CEO, Wade Rosen. A právě tito dva pánové v souvislosti s oslavami výročí zveřejnili krátký 5minutový rozhovor o historii společnosti i o jejím dalším působení, byť dosti abstraktně.
 
Atari 50. výročí
 
V rámci oslav je po omezenou dobu nabízena herní konzole Atari VCS Onyx Base za sníženou cenu 209,99 USD (proti původním 299,99 USD). Koupit si můžete také trička s logem vytvořeným pro toto 50leté výročí. Dalšími novinkami bude rozšíření působnosti firmy na platformu Google Stadia. V rámci série Atari Recharged se objeví čtveřice klasických her Centipede, Black Widow, Asteroids a Breakout. Ta první bude uvedena už 1. července letošního roku. Kromě her série Recharged se objeví např. i hra Kombinera, přičemž zde by mělo jít o září 2022.
 
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama