Nikol Leitgeb bude už příští rok sousedkou Miloše Zemana. Jeho dům už dostává konkrétní obrysy

od Lída Kropáčková
2 minuty čtení
nikol leitgeb
Zdroj: Profimedia

Herečka Nikol Leitgeb si na svažitém pozemku v Lánech vybudovala dům svých snů a dokázala i s moderními prvky vytvořit útulný domov pro svou rodinu. Podařilo se ji svůj sen realizovat velmi rychle, a tak mohla oslavit v novém už poslední Vánoce.


Předností domu je hlavně prostorný interiér

Přestože dům zvenku působí trochu fádně, uvnitř jde o velice dobře zorganizovaný prostor, který má velkolepé rozměry, a díky velkoformátovým oknům si jeho obyvatelé mohou dopřát i zajímavý výhled.

Nikol se rozhodla spolehnout se v zařízení na sebe a vytvořit si domov, kde se bude rodina cítit dobře.

Když na pozemku začala budovat, ani netušila, koho bude za pár let potkávat v blízkosti svého domu. Lány jsou sice „dobrou adresou“, kde bydlí řada celebrit, ale být sousedkou prezidenta republiky není úplně obvyklé.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Story (@story_cz)

Prezident Zeman změnil plány pro odchod na odpočinek

Miloš Zeman se kdysi chlubil, že si pro život na odpočinku vybral skromné bydlení na Vysočině v Novém Veselí na Žďársku, ale jeho azyl na Vysočině je po většinu roku opuštěný a zavítá tam jednou za rok, aby se nechal vyfotit na nedalekém rybníku.

Prezidentské plány se změnily, a pro iDNES Miloš Zeman uvedl: „Ale můj problém je, že někam musím umístit sebe, manželku, dceru a tchyni. A uznejte, že ty dvě místnosti, které mám v Novém Veselí, jsou přece jen málo.“

V Lánech se mu zalíbilo

Nakonec Miloš Zeman koupil za 2,5 milionu korun pozemek o rozloze 1000 m2 asi kilometr od sídla českých prezidentů v Lánech. Dům měl být hotový už v roce 2020, ale prezident se stavbou nikam nespěchá, protože až do voleb v roce 2023 má bydlení zajištěné.

Herečka Nikol Leitgeb si tak na nového souseda bude muset ještě chvíli počkat. Prezidentova rodina zatím obývá Lumbeho vilu poblíž Pražského hradu a on sám se zdržuje převážně v prezidentském sídle v Lánech, kde má klid. Zámek není přístupný veřejnosti, pouze v létě se otevírá park.

Prezidentův dům je v blízkosti silničního obchvatu

Prezidentův bungalov, jak skromně svůj nový domov nazývá, se nachází v nové zástavbě na okraji Lán. Z jedné strany je ohraničená svahem, na jehož vrcholu je cesta.

Nejde o nijak skromné sídlo, o kterém prezident mluvil. Přestože tempo stavby bylo mnohem pomalejší než u ostatních domů v zóně, stavba už dostává konkrétní podobu. Už na podzim se pracovalo na zateplení fasády a v současnosti se práce blíží ke konci.

Rozhodně nejde o skromný bungalov

Podle makléře má skromné sídlo hlavy státu, ve kterém chce trávit konec života čtením knih, hodnotu minimálně 20 milionů korun. Z malého bungalovu je tak spíše luxusní vilka.

Podle realitního makléře, kterého oslovila CNN Prima, je sice dům v drahé lokalitě, ale pozemek není jeho předností. Má trojúhelníkový tvar a leží hned u obchvatu obce. Od cesty je však oddělený vzrostlou zelení, která by hluk měla tlumit, a navíc je ve slepé ulici, takže dostatek soukromí by rodina Miloše Zemana měla mít.

Zdroj: Instagram, Prima living, iDNES, Seznam zprávy

Autor: Lída Kropáčková


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články