Kyrgios v centru pozornosti. ‚Je to normální?‘ ptal se, směrem k vulgárnímu fanouškovi si odplivl

Australský tenista Nick Kyrgios i ve Wimbledonu na sebe přilákal pozornost kontroverzním chováním. V úterním duelu s domácím Paulem Jubbem se opakovaně pouštěl do diskusí s rozhodčím zejména kvůli divákům, a když si šel po vydřené výhře podat ruku se soupeřem, směrem k obecenstvu plivl. Jak řekl na tiskové konferenci, úmyslně takto zareagoval na jednoho z diváků, který se k němu během utkání choval bez respektu.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Naštvaný Nic Kyrgios v prvním kole Wimbledonu

Naštvaný Nic Kyrgios v prvním kole Wimbledonu | Foto: Toby Melville | Zdroj: Reuters

„Ano. Když jsem zápas vyhrál, otočil jsem se k němu... Moc dlouho jsem se musel potýkat s nenávistí a negativitou, proto nemám pocit, že bych tomuhle člověku něco dlužil,“ prohlásil Kyrgios, který už během zápasu neúspěšně žádal u rozhodčího, aby byl divák vyveden.

Na olympiádu bez fanoušků nejedu, vzkázal tenista Kyrgios a přidal se k zástupu absentérů

Číst článek

„On vyloženě přišel ne aby fandil, spíš aby škodil, choval se neuctivě,“ pokračoval.

Vyloučil ale, že by ho divák urazil rasisticky, jak si například stěžoval před třemi týdny při přípravném turnaji ve Stuttgartu. „Někdo ale dneska řekl, že jsem sračka. Je to normální? Ne,“ řekl Kyrgios.

„Pomalu si ale začínám myslet, že snad i je. Neřekl jsem směrem k obecenstvu nic, dokud oni nezačali. Myslím, že je tu celá generace lidí ze sociálních sítí, kteří si myslí, že mají právo každou jednotlivou věc negativně komentovat,“ konstatoval.

Čtyřicátý hráč světa Kyrgios pětisetovou bitvu s držitelem divoké karty vyhrál 3:6, 6:1, 7:5, 6:7, 7:5. Ve druhém kole se utká s přemožitelem Jiřího Lehečky Filipem Krajinovićem ze Srbska.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme