Hlavní obsah

Tiéhi je na odchodu z Liberce. Přestoupí do Slavie?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opora Liberce Chris Tiéhi chyběla na středečním přípravném zápase s Vlašimí (3:1) a je velmi pravděpodobné, že jeden z nejvýraznějších hráčů Severočechů v uplynulé sezoně opět po necelém roce změní klub. Podle informací Sportu.cz o rodáka z Paříže s kořeny v Pobřeží slonoviny usiluje Slavia.

Foto: www.fcslovanliberec.cz

Záložník Christ Tiéhi by mohl přestoupit do Slavie

Článek

„Christ Tiéhi se nezúčastnil dnešního přípravného zápasu proti Vlašimi, jedná se o jeho přestupu do jiného klubu," vysvětlil tiskový mluvčí Slovanu Tomáš Čarnogurský.

Čerstvě 24letý defenzivní záložník prožil U Nisy přelomovou sezonu. Na sever přestoupil z Opavy vloni v září. S Libercem podepsal tříletý kontrakt. A téměř okamžitě se stal nedílnou součástí základní sestavy.

„U Tiéhiho jsem hodně rád, že jsme se trefili. Jednak umí velmi dobře číst těžiště hry a je strašně silný na míči. Minimálně kazí a nebojí se vzít míč v těžké pozici. Umí si poradit v situacích jeden na jednoho, otáčí hru. Má i výborný charakter, je pracovitý a myslím, že v hlavě to má dobře srovnané. Jsem rád, že všechno za tak krátkou dobu ukázal. Věděl jsem, že takový hráč tady není a potřebujeme ho," liboval si během podzimu kouč Slovanu Luboš Kozel.

Během tři čtvrtě roku Tiéhi v modrobílém dresu odehrál v nejvyšší soutěži dvacet zápasů. V zahajovací jedenáctce chyběl jen čtyřikrát, třikrát z toho kvůli karetním trestům.

„Když jsem přestupoval z Opavy do Liberce, věděl jsem, že jdu ještě na vyšší úroveň a když budu hrát dobře, mohu dostat mnohem víc příležitostí. Klub, tým i kouč mě posouvají dál. Pro mě je to velmi důležitá sezona," prohlásil před půl rokem hráč, který ještě před necelými třemi lety v šesté nejvyšší soutěži v Anglii za Tonbridge.

„Řekl jsem svému manažerovi, že se chci soustředit na své výkony a pokud posoudí případné nabídky jako nedůležité, nechci o nich vědět," řekl před pár měsíci. Nyní již o zájmu Slavie ví, nabídka musí být vážná.

Reklama

Související témata: