Zbytečná smrt nemluvněte: Otec ho zapomněl v rozpáleném autě. V depresi se pak zastřelil

Policejní vůz

V americké Virginii došlo v úterý ke zbytečné tragédii. Otec nepochopitelně zapomněl v autě své 18měsíční dítě. To v době extrémních veder několik hodin v uzavřeném prostoru nepřežilo. Muž poté spáchal sebevraždu, informuje web CNN.

Policie okresu Chesterfield obdržela v úterý dopoledne telefonát, že byl v uzavřeném autě nalezen osmnáctiměsíční chlapec bez známek života. Nedlouho poté dostala informaci, že otec dítěte spáchal sebevraždu. O tragické události informovala stanice CNN.

Když policie dorazila na místo, našla tělo dítěte v domě, kam ho zřejmě přemístil otec. Ten podle policie následně spáchal sebevraždu v nedalekém lesíku.

Z vyšetřování vyplývá, že otec dítě nechal omylem v autě několik hodin. „Když zjistil, že dítě ve vozidle zemřelo, vrátil se i s ním domů. Poté vyšel ven a zastřelil se,“ upřesnila policie.

Přesnou příčinu smrti kojence zpráva neuvádí. V úterý však byla v Midlothianu, který leží asi 20 mil západně od Richmondu, vysoká teplota kolem 27 stupňů. V uzavřeném autě může být teplota samozřejmě mnohem vyšší.

Podle americké Národní bezpečnostní rady zemře každý rok v USA v průměru 38 dětí mladších 15 let na úpal poté, co byly ponechány v autě. Dětská tělesná teplota totiž stoupá mnohem rychleji než u dospělých.

Tagy: