Hlavní obsah

U Karlštejna vykolejil rychlík plný lidí

Aktualizováno

Poblíž Karlštejna na Berounsku vykolejil ve čtvrtek ráno rychlík s asi 150 cestujícími. Záchranáři ošetřili několik lehce zraněných. Hasiči pomáhají s evakuací pasažérů. Provoz na trati mezi Berounem a Prahou je přerušen, České dráhy zajišťují náhradní autobusovou dopravu.

U Karlštejna vykolejil rychlík plný lidíVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Vykolejila lokomotiva a první vagon vlaku, který jel směrem na Prahu. Uvnitř cestovalo asi 150 lidí.

„Jedná se o náraz vlaku do uvolněné skály a jeho následné vykolejení, hasiči se k místu nehody museli dostávat pěšky,“ sdělila Novinkám mluvčí hasičů Dagmar Zemanová.

Někteří lidé podle ní sami opustili vlak a odcházejí pěšky, někdo směr Karlštejn, někdo směr Praha.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Vykolejený vlak u Karlštejna

Podle zatím posledních informací záchranky k 8. hodině zdravotníci ošetřili celkem pět lehce zraněných lidí, z nichž čtyři byli ošetřeni na místě a jednoho pacienta odvezli s pohmožděnou krční páteří do nemocnice.

„Z důvodu vykolejení vlaku mezi Karlštejnem a Zadní Třebaní je přerušen provoz vlaků v úseku Karlštejn–Řevnice. Probíhá zajišťování náhradní autobusové dopravy,“ uvedl ráno na Twitteru organizátor dopravy.

Podle informací z místa se skála začala uvolňovat vlivem počasí – Česko postihly ve středu a v noci na čtvrtek bouřky se silnými lijáky.

Zaplavené ulice, vytopené domy. Extrémní bouřky udeřily

Počasí

I ráno hrozil na místě sesuv dalších kusů skály, reportér Novinek zachytil na kameru, jak se svah dále uvolňuje. Přerušení dopravy tak může být delší, podle předpokladů potrvá omezení minimálně celý čtvrtek.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Vykolejený vlak u Karlštejna

Reklama

Výběr článků

Načítám