Hlavní obsah

Asistent Trpišovského potvrdil příchod Valenty do Slavie. Co Tiéhi nebo hráči ze švédské ligy?

Fotbalová Slavia má za sebou první přípravný zápas, v Rakousku se střetla s řeckým mistrem Olympiakosem Pireus 1:1. Na hřišti se uvedli mimo jiné nováčci David Douděra, Ewerton nebo Eduardo Santos, mrzutostí je zranění Yiry Sora. „Vypadá to na vypadlé rameno. Kluci mu ho hned nahodili. Yira jede na sono, uvidíme, co ukáže. Kluci ale říkali, že by to mělo být v pohodě,“ citoval klubový web asistenta trenéra Jaroslava Köstla, jenž se vyjádřil i k dalším možným pohybům v kádru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Asistent trenéra Slavie Praha Jaroslav Köstl v akci.

Článek

Trpišovského pobočník potvrdil příchod záložníka Matěje Valenty z Českých Budějovic. Slavia se rozhodla zaplatit sumu, která byla domluvená před dvěma lety, kdy svého odchovance do Dynama prodávala.

„Stahujeme si ho z Českých Budějovic. Dozrál čas jeho návratu, za poslední půlrok udělal obrovský progres, možná jeden z největších v lize. Dostal se do reprezentační jednadvacítky, jeho přínos by měl být jasný," prohlásil asistent trenéra Jaroslav Köstl na klubovém webu.

Server Sport.cz během středy také informoval o tom, že se sešívaní zajímají o oporu Liberce Christa Tiéhiho. „Je to typologie hráče, která nás zajímá, nic bližšího ale nyní nemám," uvedl Köstl k možnému interesu o záložníka Slovanu.

Červenobílí se dle všeho rozhlížejí i po dalších posilách. Na radaru mají stopera Djurgardenu Isaka Hiena. „Nějaký zájem z naší strany je," připustil Köstl.

Naopak příchod švédského útočného zázraku Oscara Vilhelmssona z IFK Göteborg není dle jeho slov žhavý. „Aktivita kolem Vilhelmsson není taková, projížděli jsme si nějaké jeho zápasy a zatím to není úplně aktuální," reagoval Trpišovského asistent.

Slavia má na soustředění v Rakousku početně velice bohatý kádr, v následujících týdnech jistě dojde k jeho zeštíhlení. Dotkne se i záložníka Petera Olayinky, o něhož byl interes v zahraničí?

„Peter je ve Slavii šťastný, ze zahraničních hráčů je tady nejdéle a Slavia mu přirostla k srdci. V každém rozhovoru, který s ním vedeme, je to vidět. Jestli na něj přijde adekvátní nabídka, tak to není hráč, kterému bychom bránili v odchodu, odvedl tady skvělé služby. Na druhou stranu je to ohromně kvalitní fotbalista, který by nám chyběl. Proto buď přijde nabídka, která nepůjde odmítnout, nebo doufáme, že s námi zůstane," nastínil Köstl situaci kolem nigerijského legionáře.

Trenérský štáb zaujala v přípravném utkání proti Olympiakosu Pireus (1:1) kooperace mezi stopery Aihamem Ousouem a Eduardo Santosem. „Bylo vidět, že oba hráči mají jinou typologii a do zápasů to může být naše velká zbraň. Na hřišti si rozuměli, i když spolu hráli poprvé v životě. Jsem nadšený z Aihama, který diriguje hru v češtině, v tom se taky strašně posunul. Eduardo je rychlý, má výbornou rozehrávku, je silný v soubojích na zemi i ve vzduchu. Tahle dvojice může být do sezony zajímavá kombinace," lebedil si Köstl.

Reklama

Související témata: