Hlavní obsah

Nesouhlasím! Ubohé, rozčílil se McEnroe po postupu české jedničky ve Wimbledonu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neuvěřitelné vyústění měl téměř čtyřhodinový wimbledonský maraton, v němž český tenista Jiří Veselý nakonec udolal Alejandra Davidoviche 6:3, 5:7, 6:7, 6:3, 7:6. Favorizovanému Španělovi proti mečbolu v závěrečném super tie-breaku ruply nervy tak, že nedostal vůbec šanci o poslední míček v zápase zabojovat. „Trochu mentální retardace,“ sypal si popel na hlavu.

Foto: Profimedia.cz

Jiřímu Veselému se ve Wimbledonu zatím daří

Článek

Davidovich vyřadil v předchozím kole sedmého nasazeného Huberta Hurkacze, jenže proti Veselému měl celý zápas velké problémy. Český tenista však Španěla dlouho nedokázal zlomit. To se mu podařilo až v super tie-breaku páté sady.

Veselý se ujal vedení 9:7, Španěl kritickou situaci neunesl a vzteky odpálil míček. Jelikož už měl na kontě varování, sudí Carlos Ramos mu udělil trestný „fiftýn", což v danou chvíli znamenalo proměněný mečbol Veselého.

„S tím nesouhlasím. To je šílené... Ubohý způsob, jak ukončit takový zápas," hřímal komentátor ESPN a tenisové legenda John McEnroe, jenž býval rovněž proslulý vztekloun.

Sám Davidovich se ale na nic nevymlouval. „Udělal jsem chybu a musím to akceptovat. Je to trochu moje mentální retardace. Z takových věcí se ale člověk poučí," řekl 37. hráč světa listu Marca.

„Budu se snažit, aby se mi to v budoucnu už nestalo. Hráli jsem více než tři a půl hodiny a skončit to takhle, to není zrovna dobré. Nakonec jsem ale se svým výkonem spokojen, až na ten poslední míček," dodal.

Na sociálních sítích si v nadsázce fanoušci utahovali z Davidoviche s tím, že odpáleným míčkem chtěl nejspíš sestřelit pavouka z objektivu kamery, který během přímého přenosu neustále lezl do obrazu.

Finální verdikt sudího viditelně zaskočil i Veselého, jenž se ale rychle zorientoval a šel podat arbitrovi ruku, než si své rozhodnutí rozmyslí. Místo vítězného jásání to však vypadalo, že rodákovi z Příbrami především spadl kámen ze srdce.

„Abych pravdu řekl, pro mě to byla spíš úleva. Ani nevím, jestli bych to dohrál. Šancí bylo tolik. Průběh byl na jednu bránu, přesto jsem prohrával 1:2 na sety. Měl jsem brejk ve druhém i ve třetím," hodnotila zápas česká mužská tenisová jednička pro Tenisový svět.

„Vlastními chybami jsem mu pomáhal. Bojoval jsem sám se sebou. Byl to takový můj psychoteror. Na trávě bych se svým podáním, které mi bohužel moc nešlo, měl vyhrát jasněji," dodal Veselý, jenž si zahraje o postup do osmifinále s Američanem Tommym Paulem.

Reklama