Hlavní obsah

Smutná zpráva. Zemřel dvojnásobný vítěz Stanley Cupu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smutná zpráva zasáhla nejslavnější hokejovou ligu světa. Ve věku 82 let zemřel dvojnásobný držitel Stanleyova poháru a legenda Toronta Jim Pappin. Bývalý kanadský útočník se zapsal do historie jako střelec vítězného gólu v šestém finálovém zápase play off proti Montrealu v roce 1967. Pro Maple Leafs to je doposud poslední triumf.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

NHL smutní. Bývalý útočník Toronta, za které odehrál pět sezon a hned ve dvou z nich získal Stanleyův pohár, Jim Pappin zemřel. Klub o jeho úmrtí informoval na svých sociálních sítích. „Jsme hluboce zarmouceni, když se dozvídáme o úmrtí Jima Pappina. Jim hrál 5 sezón v Torontu, vyhrál Stanley Cup v letech 1964 a 67... Naše myšlenky jsou s jeho rodinou a přáteli," uvedl klub.

Pappin odehrál v základní části NHL 767 zápasů, ve kterých vstřelil 278 branek a na 295 přihrál. Ve finálové sérii Toronta s Montrealem v roce 1967 vstřelil vítěznou branku, kterou rozhodl o zisku Stanley Cupu. Ve stejném roce ovládl bodování play off. V sezoně 1972/73 působil v Chicagu a zaznamenal 92 bodů za 41 gólů a 51 asistencí, což bylo jeho kariérní maximum.

Na sklonku kariéry si v NHL zahrál ještě za California Seals a Cleveland Baron

Reklama

Související témata: