Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Paroubkovi slaví velký úspěch: Dcera Margarita má stříbro z olympiády. Možná z ní roste nová Seemanová

Dcera Jiřího Paroubka Margarita získala stříbro na olympiádě dětí a mládeže
Zdroj: Se souhlasem Sportovní klub ASC/Profimedia.cz/koláž eXtra.cz
+ Dalších 7 fotografií
Sport

Nic nepotěší rodiče víc než úspěch jejich dětí. Své o tom ví i Petra Paroubková a Jiří Paroubek, jejichž dvanáctiletá dcera Margarita slaví úspěchy v plaveckém bazénu. Nyní zazářila na olympiádě dětí a mládeže v Olomouci, kde v závodě na 100 metrů byla druhá a s časem 01:12.67 získala parádní stříbro. "Medaile jsou krásné, ale pro nás je nejdůležitější, že děti jsou šťastné a že je to baví," řekla pro eXtra.cz nadšená maminka.

Už to tak vypadá, že v rodině Paroubkových roste velký talent. Teprve dvanáctiletá Margarita Paroubková totiž v plaveckém bazénu sklízí jeden úspěch za druhým. Ve středu například dokázala urvat parádní stříbro na olympiádě dětí a mládeže v Olomouci, kdy podle oficiálního portálu olympijskytym.cz za sebou ve finále nechala skoro všechny soupeřky. Velkou radost z ní musí mít i její trenéři Michal Andres a Rosťa Šafář.

Nadšení se svou dcerou sdílela i maminka Petra, která dlouhodobě sdílí úspěchy své dcery na sociálních sítích. "Přeji to všem dětem, které sportují. Je za tím jejich dřina a úsilí rodičů a trenérů. Medaile jsou krásné, ale pro nás je nejdůležitější, že děti jsou šťastné a že je to baví. Někdy se daří a někdy ne. Zdraví je na prvním místě," říká skromně Paroubková s tím, že dceru do ničeho netlačí. A co na její úspěchy říká tatínek? "Samozřejmě jsem z toho nadšený. Jsem rád, že z ní roste skvělá sportovkyně. A ve škole je ještě lepší. Krásně se učí. Výtečně zvládá angličtinu a má slušné základy ješte ze tří dalších jazyků na kterých může stavět," sdělil pro eXtra.cz Paroubek.

Víc než úspěchu své dcery si ale Paroubková cení toho, v jakém kolektivu mladá Margarita sportuje. "Má kolem sebe úžasné kamarády z celé republiky a na závody se těší taky proto, že je uvidí. A vzájemně si fandí. To je opravdu krásné," pochvaluje si nadšená exmanželka bývalého politika Jiřího Paroubka.

Margarita má parádní formu

Že nejde o náhodnou vlaštovku, dokazují i výsledky z jiných závodů. Margarita se sportovním klubem ASC sbírá jednu medaili za druhou prakticky po celý rok. Například v únoru v litoměřickém bazénu dokázala ovládnout stovku, v polovině června pak na mistrovství České republiky v Českých Budějovicích získala bronz za smíšenou štafetu.

Margarita dlouhodobě patří ke špičce ve své kategorii, sbírala úspěchy i po celý minulý rok. Opakovaně končila na bedně druhá a třetí, několikrát triumfovala. Zatím to tedy vypadá, že má velice dobře našlápnuto k plavecké kariéře. Kdo ví, dost možná doma Paroubkovým roste nová Barbora Seemanová.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy