Bratr Jiřího Suchého má za sebou nepříjemnou zkušenost s bleskem. Na chvíli přestal vidět i slyšet

od Soňa Jiroutová
< 1 minuta čtení
Jiri Ondrej Suchy
Zdroj: Profimedia

Mladší bratr hvězdy Semaforu Jiřího Suchého měl velké štěstí! Spisovatel a textař Ondřej Suchý má za sebou zkušenost, kdy mu doslova šlo o život.

Autor zábavné beletrie či memoárů slavných se věnuje i televizním pořadům. Je autorem pořadů Kavárnička dříve narozených, Dům plný písniček či Malý televizní kabaret.

Mladší bratr se sám prosadil

Je mladším bratrem známějšího Jiřího Suchého, ale rozhodně nežije v jeho stínu. Vystudoval obor umělecký truhlář, ale začínal jako reklamní výtvarník a aranžér.

V šedesátých letech začal pracovat pro Československou televizi a později zde pracoval jako asistent produkce. Společně s Ladislavem Štaidlem či Mikim Volkem založil skupinu Crazy Boys a hrál zde na kontrabas.

Později pracoval například jako redaktor v časopisu Sedmička a spolupracoval u již zmíněných pořadů.

Děsivý zážitek s bouřkou

Bouřky, které doprovází současné tropické počasí, jsou v mnohém až děsivé. Zatímco pro některé jsou jen nepříjemné, tak pro Ondřeje Suchého budou připomínkou děsivého zážitku.

„Stala se mi nepříjemná věc – uhodil vedle mě blesk, když jsem stál při bouřce na verandě,“ začíná vyprávění na svém facebooku.

„Když jsem stál při bouřce na verandě, v jeden moment jsem přestal vidět, slyšet a měl jsem ukrutnou bolest hlavy,“ pokračuje ve svém děsivém zážitku.

Omluvil se zároveň svým fanouškům, že nemohl reagovat na jejich zprávy a také jim nemohl sdělit, že pokračuje ve svých memoárech. Kvůli blesku totiž přišel o modem, který se spálil.

Jak však pan Suchý uvádí, měl naštěstí vypnutý počítač. Kdyby totiž byl počítač zapnutý, přišel by nejspíše o svá uložená data, což by pro spisovatele byla velká rána.

Příspěvek zakončil tím, že nyní už je snad v pořádku. Pro jistotu se však rozhodl navštívit lékaře a projít vyšetřeními.

Ale je jasné, že děsivý zážitek jej bude doprovázet ještě hodně dlouho.

Zdroje: Facebook, Blesk, Wikipedia

Autor: Soňa Jiroutová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články