Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

EU prověří podporu na rozšíření jaderné elektrárny v Dukovanech

Pokud máte připomínku nebo jste našli chybu, napište na editori@denikn.cz.

Nejnovější zprávy z témat: Evropská unie

Nevládní organizace na Slovensku financované z ciziny mají mít zvláštní označení, rozhodl v prvním čtení parlament. Může to být v rozporu s právem EU. (ČTK)

Česko slaví dvacet let v EU. Připomínáme rozhovor s hlavním vyjednávačem EU Nikolausem van der Pasem. „Pro mě je malým zázrakem, že to vyšlo. Do Prahy jsme přijeli plni entuziasmu, ale Václav Klaus nám řekl, že EU je nedemokratická,“ řekl.

Je ve společném zájmu dělat více nejen pro Ukrajinu, ale i pro ostatní kandidátské země, řekl na konferenci k výročí vstupu ČR do EU šéf Senátu Miloš Vystrčil (ODS). (ČTK)

Nejzásadnější prioritou Evropy musí být bezpečnost, řekla na konferenci 20 let Česka v EU šéfka Sněmovny Markéta Pekarová Adamová. Prvním krokem podle ní musí být porážka Ruska na Ukrajině. (ČTK)

Premiér Petr Fiala zopakoval českou podporu rozšíření EU o země západního Balkánu, Ukrajinu a Moldavsko. Stabilizuje to naše okolí, řekl na konferenci k 20 letům ČR v EU. Za aktuální výzvy v EU považuje hlavně konkurenceschopnost a bezpečnost včetně energetické. (ČTK)