Hlavní obsah

Co se děje? Wimbledonská šampionka v slzách kolabovala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je dvojnásobnou grandslamovou šampionkou a bývalou světovou jedničkou, jenže momentálně má do své dřívější formy hodně daleko. Desátá tenistka světa Garbiňe Muguruzaová nezvládla první kolo Wimbledonu. V jeho dohrávce se psychicky totálně rozsypala a v slzách na rozloučenou s All England Clubem vyfasovala potupného kanára.

Foto: Alberto Pezzali, ČTK/AP

Španělka Garbiňe Muguruzaová nezvládla ve Wimbledonu první kolo.

Článek

Španělská tenistka rozehrála utkání prvního kola s Belgičankou Greetje Minnenovou už v úterý, nicméně zápas byl za stavu 6:4 pro Minnenovou kvůli tmě přerušen. Ve středeční dohrávce pak Muguruzaová neměla nárok.

Někteří opozdilci z řad fanoušků dohrávku na kurtu číslo dva ani nestihli, protože někdejší wimbledonská šampionka ji stihla prohrát za pouhých osmnáct minut.

Ti, co dorazit stihli, nechápali, co se s rodačkou z venezuelského Caracasu děje. Měla problémy se vůbec trefit do kurtu. Během hry se zalykala slzami a kvůli návalu emocí měla vůbec problém dýchat. V setu uhrála pouhých sedm fiftýnů a bylo hotovo.

Počtvrté v sezoně tak nepřešla přes první soupeřku. Letos se jí vcelku vydařil jen turnaj v Dauhá, kde došla do čtvrtfinále.

„Samozřejmě cítím, že nehraju tak dobře jako loni. Ta dominance na kurtu, kterou jsem měla, tam teď není. A prohrávám zápasy, které bych měla vyhrávat," posteskla si 28letá hráčka v rozhovoru pro deník AS.

Problém vidí především v psychické stránce. „Protože jinak pracuji v tréninku pořád stejně. Ale psychickou stránku hry nezvládám. Byla jsem předtím tolikrát blízko k vítězství a nedotáhla jsem to do konce, což se na mě podepsalo. Po emoční stránce je to teď pro mě hodně těžké," přiznala.

Reklama

Související témata: