Olena Zelenská už nemá téměř žádný vztah se svým mužem, děti ho nevídají vůbec

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
olena zelenska
Zdroj: Profimedia

Olena Zelenská, první dáma Ukrajiny, která se zmítá ve válce, řekla, že svého muže Volodymyra Zelenského nějakou dobu neviděla. Setkávat se mohou navíc bez přítomnosti děti.

S dětmi Zelenskyj komunikuje pouze po telefonu, ale to jen minimálně. Kontakt spolu téměř nemají. Olena má v tomto ohledu jasno, není správné, že se děti nemohou se svým otcem vídat. Ona sama, stejně jako spousta Ukrajinců, přišla o svůj vztah.

Zelenská pravidelně mluví o opuštěných domovech

„To není normální. Není to normální vztah, když děti nevidí svého otce a musí s ním mluvit pouze po telefonu. Náš vztah je nyní pozastaven, stejně jako pro všechny Ukrajince,“ uvedla pro CNN.

Logicky se jí po manželovi stýská, stejně na tom jsou i jejich děti, se kterými se ukrajinský prezident nemůže stýkat vůbec, mohou si pouze telefonovat. Kvůli zajištění bezpečnosti se Olena s Volodymyrem stýká pouze minimálně, děti nechce dostat do nebezpečí, takže se nevidí vůbec.

„My teď jen čekáme… čekáme, až se znovu sejdeme, budeme zase spolu, strávíme spolu večery, popovídáme si s dětmi o jejich problémech,“ dodala Olena Zelenská, která vždy stála za svým manželem a nechtěla ho opustit ani v době, kdy válka začala.

Jak to bylo s volbou prezidenta?

Zelenská se přiznala, že nechtěla, aby se její manžel stal prezidentem. Když jí řekl, že se chce vzdát herectví a věnovat se kandidatuře na prezidenta, byla proti tomu a vystupovala s tímto názorem i na veřejnosti.

„Je to velmi obtížný krok; to ani není projekt, je to jiný směr života,“ uvedla v jednom z rozhovorů. Kampaň se pak rozjela v roce 2018 a Olena se i přes svoje postoje postavila vedle svého manžela a podporovala jej. Její role první dámy byla těžká.

První její velký projekt bylo přepracování systému školního stravování. Stejně jako v jiných zemích, také ona chce pro místní děti to nejlepší. Jako matka dvou dětí ví, co by měly dostávat děti na místě, kde tráví většinu svého času.

Ukrajina se dostala do spárů Ruska 24. února. Od té doby ale prezident se svou ženou neopustili republiku. Zůstali v Kyjevě, kde chtějí vyjadřovat podporu svému státu, a to za každou cenu. Manželé tak aktuálně patří mezi silné páry, které se v žádném případě nerozdělí.

Zdroj: CNN

Autor: Raina Tomanová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články